Saadet Partisi'nden başörtüsü teklifine destek

Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, iktidarın başörtüsü teklifine imzayla destek verdiğini açıklandı. Karaduman'ın kararına ilişkin konuşan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya "Milletvekilinin doğası gereği anayasa değişikliğinde inisiyatif alabilir. Aldığı inisiyatiften dolayı herhangi bir problem görmüyoruz" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
20 Aralık 2022, Salı - 13:49
Saadet Partisi'nden başörtüsü teklifine destek

AK Parti, MHP ve BBP’den 336 milletvekilinin imza attığı ‘başörtüsü’ ile ilgili anayasa değişikliği teklifine bir destek de Altılı Masa temsilcisi Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’dan geldi. Altılı Masa’yı oluşturan liderlerin teklife dair ortak bir karar alması beklenirken teklife SAADET’li Karaduman’dan gelen destek soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Bülent Kaya, Karaduman'un kararına ilişkin konuştu.

"Herhangi bir problem görmüyoruz"

 Karaduman’ın Meclis çalışmalarıyla ilgili mutlaka bilgi verdiğini ifade eden Kaya, “Anayasa değişikliğiyle ilgili parti kararı almaya gerek yok. Kendisi bu konuda bir inisiyatif kullanabilir. Bu konuda genel eğilimimiz belli ama yine de altı siyasi parti olarak bu konuda bir istişare süreci yürütüp sonuç almayla ilgili bir yol belirleyip yetkili kurullarımızda görüşmüş olacağız” diye konuştu ve şöyle devam etti:

“Milletvekilinin doğası gereği anayasa değişikliğinde inisiyatif alabilir. Aldığı inisiyatiften dolayı herhangi bir problem görmüyoruz. Bizim de genel eğilimimizin müspet olduğunu söyleyebilirim. Ama parti kurullarımızda bu konuyu resmi bir karara dönüştürmüş değiliz.”

"Parti yetkili kurullarında karar verildi manasına gelmez"

Altılı Masa’da yer alan İYİ Parti ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun da genel eğilimlerini ‘Evet’ olarak açıkladıklarını hatırlatan Kaya, “Bizim de genel eğilimimiz bu konunun Türkiye’de bir sorun olmaktan çıkması. Bu temel hakkın referanduma götürülmeksizin Meclis’te çözülmesi için genel bir müspet yaklaşımımız var. Parti yetkili kurullarında konuşulduktan sonra parti adına da resmi bir açıklama yapılır. Bu Abdülkadir Bey’in adımını tekzip etme manasına gelmez. Abdülkadir Bey’in bu yaklaşımı, parti yetkili kurullarında bu karar verildi manasına da gelmez” ifadelerini kaydetti.

Saadet Partili Karaduman’ın tutumunun Altılı Masa liderlerinin kararına ve görüşmesine “olumsuz” bir yansımasının olmayacağını belirten Kaya, “Her partinin kendi bir duruşu vardır. Sayın genel başkanlar, karar süreci için bir önceki liderler toplantısında bu konuda bir öneri gelirse altı siyasi parti olarak değerlendireceklerini ifade etmişti. Altı liderin değerlendirmesinden sonra biz kendi yetkili kurullarımızda bu konuyu değerlendirip kurumsal açıklamayı mutlaka yapmış olacağız” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2016041/saadet-partisinden-basortusu-teklifine-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.