Nebati, "ÖTV indirimi şu anda söz konusu değil"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ÖTV indirimiyle ilgili Bakanlığın herhangi bir çalışmasının olmadığını söyledi. EYT ile ilgili ise Nebati, işveren ve çalışana desteğe hazırız mesajını verdi.
Onur Çetinkaya
|
22 Aralık 2022, Perşembe - 11:18
Nebati, "ÖTV indirimi şu anda söz konusu değil"

Merkezi yönetim bütçesine ilişkin değerlendirmede bulunan Nebati, gelecek yıl yapılacak seçimlere rağmen Türkiye'nin bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğini ve yılı bütçe açığının milli gelire oranı için hedeflenen yüzde 3,4’ten daha iyi performansla kapatmayı beklediklerini söyledi. 

Konuşmasında dikkat çeken bir tarih veren Nebati, "15 Ocak'ta sizi de şaşırtacak rakamları açıklamış olacağız" dedi.

"ÖTV indirimi şu anda söz konusu değil"

Nebati, otomotivde şu anda bir ÖTV indiriminin gündemde olmadığını, ÖTV'nin sıfırlanması konusunda Bakanlık olarak bir çalışma yapmadıklarını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı, "ÖTV indirimi, şu anda söz konusu değil. Araçların zor bulunduğu bir dönemde, ÖTV indirimi diye bir şey söz konusu olamaz. Bir özel şirket tarafından projesi getirilen ÖTV'nin sıfırlanması ile ilgili çalışma, bakanlığımızın yaptığı bir çalışma değil. Özel sektörün kendi perspektifinde ortaya koyduğu bir proje." şeklinde konuştu.

"EYT ile ilgili gerek işverene gerekse de çalışana desteğe hazırız"

Nebati, "EYT ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Herhalde bu konuda da kabine sonrası çalışma bitmiş olursa Sayın Cumhurbaşkanı'mız açıklamaları yapar. Çalışma Bakanlığımız ile bunun gerek kamu gerekse de özel sektör üzerindeki maliyetleri konusunda karşılıklı görüşmelerimizi yapıyoruz. Üretim tarafının bundan olumsuz etkilenmemesi noktasında gerek işverene gerekse de çalışana bizim tarafımızdan hangi destekler verilecekse adımlar atma noktasında hazırız. Güçlü bir bütçeyle gireceğimiz için inşallah bu konuyu yöneteceğiz" açıklamasında bulundu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2019685/nebati-otv-indirimi-su-anda-soz-konusu-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.