Koca, "İlaca erişim 3-4 haftada normale dönecek"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç sorununa dair açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, , "Önümüzdeki 3-4 hafta içinde normale döneceğini bekliyoruz" diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
27 Aralık 2022, Salı - 12:06
Koca, "İlaca erişim 3-4 haftada normale dönecek"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"İlaca erişim 3-4 haftada normale dönecek"

İlaç tedarik sorununda problemlerin ortadan kalkmaya başladığını söyleyen Koca, "Attığımız bu adımların öncesinde 950'ye yakın ilacın piyasada olmadığını veya çok az olduğunu belirlemiştik. Piyasada bulunan 7000 kalem ilaç içinde az bulunan 950 ilacın, şu an 154'e kadar düştüğünü söyleyebilirim. Önümüzdeki 3-4 hafta içinde normale döneceğini bekliyoruz. " dedi.

Koronavirüs vaka artışı

Son günlerde hastanelere Üst Solunum Yolu  şikayetleriyle başvuran hastaların arttığını belirten Bakan Koca, "Üst solunum yolu enfeksiyonu şikâyeti ile müracaat eden hastaların yüzde 6,2'si yani yaklaşık 15 hastadan biri KOVİD. Hastalıkların yaygınlığını sıralamak gerekirse, ağırlıklı olarak influenza yani grip; RSV, Rhinovirus ve son olarak KOVİD şeklinde" diyerek en sık görülen hastalıkları sıraladı.

SMA Bilim Kurulunu Ocak ayı içinde toplanacak

Diğer yandan Bakan Koca, SMA Bilim Kurulunu Ocak ayı içinde toplamayı planladıklarını ifade etti. Sağlık Bakanı sözlerinin devamında ise Bilim Kurulu üyelerinin ülkede kullanılmayan ilaçlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacağını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2026863/koca-ilaca-erisim-3-4-haftada-normale-donecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.