Fahrettin Koca'dan sahte ilaç iddialarıyla ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kanser hastalarına sahte ilaç iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yurt dışından ilaç getirilmesi ve kullanım kılavuzunun değiştirildiğine yönelik söylemleri yalanladı.
Onur Çetinkaya
|
10 Ocak 2023, Salı - 12:16
Fahrettin Koca'dan sahte ilaç iddialarıyla ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cumhurbaşkanlığı'ndaki Kabine Toplantısının ardından değerlendirmelerde bulundu. 

Sahte ilaç iddialarına yanıt

Bakan Koca, kanser hastalarına sahte ilaç iddialarına yönelik, sahte kanser ilacı iddialarına ilişkin soruşturmalarını 2019'da tamamladıklarını söyledi.

Bangladeş, İran, Arjantin, Tayvan gibi ruhsatı olmayan ilaçların Türkiye’ye girişi yapılmak isteniyor diyen Koca, "Kılavuz değişikle önlemlerin sıkılaştırıldığını söyledi. Yeni kılavuzun bu firmaların oyunlarını bozduğunu söyledi."

Koca, "Bangladeş’ten bugüne kadar söz konusu ilacın bir kutusunun dahi Türkiye'ye girmediğini ve hastalarda kullanılmadığını da ekledi. " 

"Ön planda influenza var" 

Türkiye de son dönemde artan grip vakalarına ilişkin konuşan Sağlık Bakanı, "Grip salgınında son dönemde influenza görülme sıklığı, Respiratuvar Sinsitiyal Virüs'ün önüne geçti. Son bir hafta, 10 gündür hasta sayılarında düşüş görülmeye başlandı. Daha önce RSV daha sık görülürken, şimdi influenza ön planda"  diye konuştu.

Görülme sıklığında influenzadan sonra RSV, Rhinovirüs ve Covid-19'un geldiğini aktaran Koca, Covid-19'un toplam vakaların yüzde 5-6'sı seviyesinde seyretmeye devam ettiğini, endişeyi gerektiren bir durumun olmadığını dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2051575/fahrettin-kocadan-sahte-ilac-iddialariyla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.