PKK'nın Paris'teki şiddeti Almanya'yı susturdu

Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Christiane Hoffmann, Fransa'nın başkenti Paris'in 10. Bölgesi'nde 23 Aralık'ta 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyı kınarken, terör örgütü PKK yanlılarının Paris'teki şiddet eylemlerine ilişkin soruya, "Eylemle ilgili şimdi bir şey söyleyemem." yanıtı verdi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sascha Lawrenz de PKK sorusundan kaçtı.
Mevlüt Peker
|
29 Aralık 2022, Perşembe - 00:57
PKK'nın Paris'teki şiddeti Almanya'yı susturdu

Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Christiane Hoffmann ile bakanlıkların sözcüleri, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Toplantıya katılan Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Hoffmann, Paris'in 10. Bölgesi'nde 23 Aralık'ta 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Hoffmann, saldırıdan sonra terör örgütü PKK yanlılarının düzenledikleri eylemlerde Paris'te PKK'nın sembollerini taşımasına ilişkin soruya ise "Eylemle ilgili şimdi bir şey söyleyemem." diyerek yanıtlamaktan kaçındı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sascha Lawrenz de bazı PKK yanlılarının başka şehirlerde de eylem yapma çağrılarını Alman güvenlik kurumlarının nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine, konuya ilişkin değerlendirmeyi gazetecilere daha sonra iletebileceğini söyledi.

Paris'te PKK yanlılarının çıkardığı olaylarda 31 Fransız polisi ve 1 gösterici yaralanmış, 11 kişi gözaltına alınmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2029978/pkknin-paristeki-siddeti-almanyayi-susturdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.