KKTC dünyaya kapılarını açıyor

Ankara Masası
|
30 Mayıs 2020, Cumartesi - 11:10
KKTC dünyaya kapılarını açıyor

KKTC 1 Temmuz'dan itibaren turistleri kabul etmeye başlayacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 1 Temmuz'dan itibaren turistlerin belli koşullarda ülkeye gelebileceğini söyledi.

Hükümet Sözcüsü Özersay, yeni tip koronavirüs gündemiyle toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından alınan kararları açıkladı.

Özersay, Sağlık Bakanlığı’nın detaylı olarak düzenleyeceği koşullarda 1 Temmuz'dan itibaren turistler ve diğer vatandaşların KKTC'ye gelebileceğini kaydetti.

Özersay, riskin yüksek olduğu ülke vatandaşlarına PCR testi yapılacağını ve karantina uygulanacağını ifade etti.

Özersay, az riskli ülkeler için PCR test sertifikasının yeterli olacağını bildirdi.

Gece sokağa çıkma yasağı son buluyor
1 Haziran'dan itibaren yurt dışında bulunan ve olağan ikameti KKTC olan vatandaşlarının da karantina koşuluyla ülkeye gelebileceğini ifade eden Özersay, Haziran ayı içinde İngiltere ve Türkiye'den charter seferler düzenleneceğini belirtti.

Özersay, 8 Haziran'dan itibaren KKTC vatandaşı olmayan ancak ikamet, çalışma ve öğrenci izni bulunanların karantina koşuluyla ülkeye kabul edileceğini, ancak karantina masraflarını gelenlerin kendisinin karşılayacağını açıkladı.

Gece sokağa çıkma yasağının 1 Haziran'da son bulacağını duyuran Özersay, Haziran ayında ikinci bir ekonomik destek paketi açılacağını söyledi.

Özersay, Girne Hastanesi ve Güzelyurt Hastanesi'nin tamamlanmasıyla ilgili karar alındığını da sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/20353/kktc-dunyaya-kapilarini-aciyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.