Barınaktaki köpeği kürekle öldüren 2 kişi tahliye edildi

Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, kürekle köpeğe vurarak öldüren ve haklarında 6'şar yıla kadar hapis cezası istenen sağlık teknisyeni Murat Bacak (27) ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak (28) çıktıkları ilk duruşmada tahliye edildiler.
Ersin Küçükbarak
|
02 Ocak 2023, Pazartesi - 15:51
Barınaktaki köpeği kürekle öldüren 2 kişi tahliye edildi


Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde başına kürekle vurarak  bir köpeği öldüren sağlık teknisyeni Murat Bacak ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak’ın yarılanmasına başlandı.

Savcıdan 6 yıl hapis istemi

Savcılık iddianamede ‘Bir ev hayvanına veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan sanıklar hakkında 6’şar aydan 4’er yıla kadar hapis cezası istedi. Bu cezanın Hayvan Hakları Kanunu’nun ‘suçların veteriner hekim, veteriner sağlık teknisyeni, hayvan koruma gönüllüsü, hayvan koruma derneği üyeleri, hayvan koruma vakfı üyeleri veya hayvanlara bakmak yahut onları korumakla görevlendirilen kişiler tarafından işlenmesi durumunda verilecek ceza yarı oranında artırılır’ maddesi gereğince yarı oranında artırılarak, 6’şar yıla çıkartılması talep edildi.

Köpek saldırdığı için vurmuş

Murat Bacak ifadesinde; kendisine saldırdığı için köpeğe kürekle vurduğunu, Sefa Çakmak’ın yakalama aparatıyla yakaladığını ancak köpeğin yaşadığını söyledi.

Sefa Çakmak ise savunmasında, Murat Bacak’ın, köpeğin saldırması üzerine kürekle köpeğe vurduğunu, kendisinin de aparatla köpeği yakaladığını, aşısını yaptıklarını ve köpeğin yaşadığını ifade etti.

Tanıklar da dinlendi

Duruşmada 5 barınak çalışanı da tanık olarak dinlendi. Veteriner Faruk Köse, ”Olayı görmedim. Görseydim müdahale ederdim. Gerekli işlemler için idareye bildirirdim” dedi.

Veteriner Muhammed Mustafa Kapan ise ”O darbeyi alan hiçbir canlının hayatta kalmayacağını düşünüyorum” diye konuştu. Veteriner Muhammet Ali Öz de ”Ben ‘Vurma’ diye bağırdım. Aramızda yaklaşık 60 metre vardı” dedi.

İşçi Murat Bakırtaş, ”Ben kapıya doğru bakıyordum. Olayı görmedim” diye konuştu. İşçi Ramazan İnce ise ”Olayın öncesini görmedim. Kapıya geldim. O sırada gördüm. Benim üstüm olduğu için tepki veremedim” dedi.

Tahliye edildiler

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı, köpeği öldüren ve haklarında 6’şar yıla kadar hapis cezası istenen sağlık teknisyeni Murat Bacak ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak’ın tahliyesine karar verdi. Duruşma, 20 Ocak’a ertelendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2040359/barinaktaki-kopegi-kurekle-olduren-2-kisi-tahliye-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.