Korner direğiyle saldırıya 15 yıl hapis istemi

İzmir'de, Göztepe ile Altay arasında oynanan olaylı derbide Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e korner direğiyle saldıran tutuklu sanık Mehmet Nihat Aydın için 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.
Onur Çetinkaya
|
05 Ocak 2023, Perşembe - 09:40
Korner direğiyle saldırıya 15 yıl hapis istemi

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Göztepe ile Altay arasında geçen 27 Kasım´da oynanan karşılaşmada Altay tribünlerin atılan işaret fişeğiyle Göztepe taraftarı Mehmet Çakır yaralanırken, bu sırada sahaya atlayan Göztepe tribünlerinden Mehmet Nihat Aydın korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu.

Çıkan olayların ardından başlatılan soruşturmanın ardından gözaltına alınan Mehmet Nihat Aydın ile Altay tribünlerinde yer alan 19 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Korner direği silah sayıldı 

Savcı, Göztepe tribünlerinden işaret fişeği atılıp sahaya ambulanslar girdikten sonra Aydın´ın sahaya daldığını, sahayı boydan boya geçip arkası dönük olan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e hayati organı olan başının arkasıyla ensesine korner direğiyle 2 kez vurduğunu belirtti.

15 yıl hapsi istendi 

İddianamede Aydın´ın, eylemini çevredekilerin engellemesiyle sonlandırmak zorunda kaldığına da vurgu yapıldı. Olayda kullanılan korner direğinin `silah´ olarak kullandığı da iddianamede yer aldı.

Alınan ifadeler ve toplanan deliller ışığında savcı, sanık Aydın hakkında `kasten öldürmeye teşebbüs´ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2045380/korner-diregiyle-saldiriya-15-yil-hapis-istemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.