Mustafa Destici'den partilere yeşil ışık! ''Cumhur İttifakıyla olmalarında bana göre bir sakınca yoktur"

Cumhur İttifakı'nın genişleme ihtimaline yönelik BBP Lideri Mustafa Destici, "Elbetteki Cumhur İttifakı’nın ilkelerine, hedefine uygun hareket edecek siyasi partiler, dışarıdan olan siyasi partiler vardır. Bu kararı verirlerse Cumhur İttifakı ile olmalarında bana göre bir sakınca yoktur" dedi.
Ecem Çetin
|
09 Ocak 2023, Pazartesi - 14:46
Mustafa Destici'den partilere yeşil ışık! ''Cumhur İttifakıyla olmalarında bana göre bir sakınca yoktur"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Çalışan Gazeteciler Günü' ve '2022 yılı değerlendirme' toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. 

Destici, "2022 yılında bizi üzen, sıkıntıya sokan hadiseler de oldu, bunun yanında ülkemizi sevindiren hadiseler de yaşandı ama zor bir yıldı. 2022 yılında da pandeminin ektilerini yaşamaya devam ettik. Tüm dünya bunu gördü; Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Amerika kıtası, Asya kıtası" dedi. 

BBP Lideri, Türkiye'nin sağlık konusunda Avrupa'nın bütün ülkelerinden daha başarılı bir sınav verdiğini söyledi. 

"En büyük problem, hayat pahalılığı ve enflasyon"

Pandeminin sadece hastalık ve ölümler değil ekonomik da olarak büyük bir zorluk yaşattığını aktaran Destici, "Biz hala bunu tam olarak atlatabilmiş değiliz ama iyileşmeye doğru güçlü bir adım atıldığına şahitlik ediyoruz. En büyük problem, hayat pahalılığı ve enflasyon. Enflasyonda şu anda 20 puanın üzerinde bir aşağı doğru düşüşü aralık ayı sonuyla görmüş olduk. Ocak ayı sonuyla benzer bir düşüşle yine karşılaşacağız." ifadelerini kullandı. 

Hayat pahalılığı ve enflasyon 

"Hayat pahalılığı konusunda enflasyonla orantılı bir düşüş gerçekleşiyor mu, bundan emin değiliz. Pazara, markete alışverişe gittiğimizde bütün fiyatların aynı oranda düştüğünü göremiyoruz. "Diyen Destici, "Bunu da önümüzdeki günlerde görmemiz gerektiğini bir kere daha ifade etmek istiyorum. En çok, düşük gelirli vatandaşlarımız olumsuz etkilenmeye devam ediyor. "şeklinde konuştu . 

Asgari ücretin enflasyonun üzerinde bir artışla belirlendiğini kaydeden Mustafa Destici, düşük maaşlı emekli ve memur zamlarına yüzde 58'lik bir artış gerçekleştiğini, diğer memur ve emeklilere yüzde 30 yapıldığını aktardı. 

"Asgari Ücret Tespit Komisyonu gibi bir komisyon kurulmalı"

Destici şunları söyledi; 

"Artış yüksek ama rakama baktığınızda rakam yine düşük olarak görülüyor. 5 bin 500 ile ne yapacak vatandaş? Asgari Ücret Tespit Komisyonu gibi bir komisyon kurulmalı, hükümetle birlikte işçi, esnaf, çiftçi, sosyal politika uzmanları olmalı ve bunlar asgari geçim rakamını belirlemeli."

"Temel problemlerimizden bir tanesi, bizi aşağı doğru çeken terör"

BBP Lideri Mustafa Destici son olarak şunları aktardı:

"Temel problemlerimizden bir tanesi, bizi aşağı doğru çeken terör. 40 yıla yakın bir süredir mücadele ediyoruz ve bize çok ağır maliyetleri var. Bizim şu anda ülke olarak borç toplamımız 460 milyar dolar. Bunun iki katından fazlasını harcamışız. Böyle bir rakamı vatandaşa, istihdama harcamış olsaydık daha büyük bir Türkiye olacaktık." şeklinde konuştu. 

" HDP'nin PKK ile ilgisini yok diyebilir mi hiç kimse?"

"Demokrasi, barış, milli irade; bunlara saygımız sonsuz ama önemli olan devletin varlığı. Milletin geleceğini nasıl teminat altına alacağız? Anayasa Mahkemesi'nde bir kapatma davası sürüyor, PKK'nın siyasi şubesi ile ilgili. Anayasa'mıza göre terörle iltisakı olan parti kapatılır mı, kapatılmaz mı? Bana diyor ki bazıları 'Siyasi sonuçları olmaz mı?' Hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapmak gerekmiyor mu? HDP'nin PKK ile ilgisini yok diyebilir mi hiç kimse?"

BBP Lideri Destici konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Destici, Ankara Masası'nın "Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,' Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacak' açıklamasında bulundu. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz neler söyleyeceksiniz? Sorusuna şu cevabı verdi: 

"Bu açıkça yetki gaspıdır"

"Davutoğlu’nun açıklamaları içten yaşananların dışa vurumuydu. Bir taraftan demokrasi diyeceksiniz, anayasaya uygun mu? Yasalara uygun mu diyeceksiniz, diğer taraftan ne anayasa, ne yasa tanımadan seçilmiş cumhurbaşkanının yetkilerini gasp edeceksiniz. Bu açıkça yetki gaspıdır. Halkın yüzde 50'sinden fazlasının oyuyla cumhurbaşkanı seçeceksiniz, ama ülkeyi o yönetmeyecek, kukla bir cumhurbaşkanı olacak, bir noter vazifesi görecek, ama ülkeyi altı tane siyasi partinin genel başkanı yönetecek. Peki yönetebilecek mi? Bence yönetemeyecek. "

"Seçimi kazanmaları bize göre mümkün değil"

"Aday bile belirleyememiş Altılı Masa, bir aday konusunda dahi halen şu ana kadar bir fikir birliğine varamamış bu altılı masa dış politikada onlarca konu başlığında nasıl bir fikir birliğine varacak? Ekonomide nasıl fikir birliğine varacak? Örneğin İstanbul Sözleşmesi; birisi 'getirelim' diyecek, diğer 'getirmeyelim' diyecek. O zaman ne yapacaklar? Kura mı çekecekler? Yazı tura mı atacaklar? Tabi içindekini söyledi, şimdi toparlamaya çalışıyor. Milletimiz bunu görmesi lazım. Seçimi kazanmaları bize göre mümkün değil. Eğer gerçekten Türkiye’yi yönetmeye taliplerse Cumhur İttifakı’nı kendilerine örnek alacaklar.Şu anda hiç biri birbirine güvenmiyor"

Cumhur İttifakı'nın genişleme ihtimali var mı? 

Ankara Masası'nın "Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HÜDA PAR Genel Başkanı ile görüştü. Bu görüşmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Cumhur İttifakı’nın genişleme ihtimali var mı? Sorusuna, ise  Destici, şunları söyledi: 

"Elbetteki Cumhur İttifakı’nın ilkelerine, hedefine uygun hareket edecek siyasi partiler, dışarıdan olan siyasi partiler vardır. Bu kararı verirlerse Cumhur İttifakı ile olmalarında bana göre bir sakınca yoktur. Bunu HÜDA PAR için söylemiyorum. Bunu genel olarak söylüyorum. Biz bölücülüğü destekleyen ya da temel ilkelerimize kabul etmeyen siyasi partilerle elbetteki bir arada olmayız. Anayasadan Türklük kavramı çıkartılsın ya da işte ana dilde eğitim gelsin ya da özerlik olsun bunu hangi parti söylerse söylesin biz bu partiye diğerine baktığımızdan daha farklı bir gözle bakmayız. Bizim temel ilkelerimiz belli. Devletin bekasını, Türkiye’nin bütünlüğünü, milletin istikbalini ve istiklalini önceleyecek ve bu milletin değerlerine ve kurucu iradeye unsurlara da bağlılığı, saygısı bunun korunması muhafaza edilmesi konusunda da kararlılığı olacak."

" Altılı Masa'nın önemli gündem maddelerinden birisi sandık güvenliğiymiş. Çocuklar güler"

Mustafa Destici, seçim güvenliğine ilişkin soruya, "Bir kere, Türkiye'de hiçbir dönemde seçim güvenliği tehlikeye girmemiştir, hep güven içinde yapılmıştır. Demokratik yapılmadığı dönemlerde oldu mu? Oldu. O da tek parti CHP dönemi ya da darbe dönemleridir. Özellikle de sandık güvenliği ile ilgili hiçbir problem yaşanmamıştır ve yaşanmaz. Altılı Masa'nın önemli gündem maddelerinden birisi sandık güvenliğiymiş. Çocuklar güler" yanıtını verdi.

"Bir algı oluşturulmaya çalışılıyor"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesi sonrası MHP'nin resmi bir açıklama yapmamasına ilişkin sorulan soruyu da şöyle yanıtladı:

"Sinan Ateş konusunda da Allah'tan rahmet diliyorum. Konu yargıdadır. Savcılığın takip ettiği bir konu, emniyetin soruşturduğu bir konu, yargıya intikal etmiş bir konu. Birileri sanki öyle bir hava oluşturuyor ki emniyet sanki bununla hiç ilgilenmemiş, sanki savcılık hiç soruşturma yapamamış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Yargılama sürecinde olan bir konuyla ilgili daha farklı, daha fazla ne söylenmesi beklenebilir ki? Biz, Büyük Birlik Partisi olarak kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz, ailesine başsağlığı diliyoruz. Biz, olayın tamamen bu süreçlerinin bitimini, kamuoyunun sabırla beklemesi gerektiğini söylüyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2050347/mustafa-desticiden-partilere-yesil-isik-cumhur-ittifakiyla-olmalarinda-bana-gore-bir-sakinca-yoktur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.