Ankara'da 3 yaşındaki kızını terlikle öldüren katil annenin sağlık raporu açıklandı

Ankara'da kedilerle oynuyor diye 3 yaşındaki kızını terlikle döverek öldüren cani annenin ruh sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam çıktığı belirlendi.
Onur Çetinkaya
|
10 Ocak 2023, Salı - 13:22
Ankara'da 3 yaşındaki kızını terlikle öldüren katil annenin sağlık raporu açıklandı

Olay, 21 Mart'ta Ankara'da yaşandı.

36 yaşındaki  Şerife Lülecioğlu, 3 yaşındaki kızı Elif'i kedilerle oynadığı gerekçesiyle terlikle dövdü.

Kendinden geçen talihsiz çocuk ardından hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

3 yıla kadar hapsi istendi 

Gözaltına alınan anne Şerife Lülecioğlu, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Şerife Lülecioğlu hakkında, 'canavarca hisle beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak alt soydan çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'silahtan sayılan cisimle kasten yaralama' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Cezai ehliyeti tam çıktı 

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan Lülecioğlu hakkında cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için sağlık raporu talep etti. 

Hazırlanan raporda zekasının normal olduğu ortaya çıktı. Açıklamada ise, "Stresle ve kişilik sorunlarıyla baş etmede güçlük raporlandı. Hastanın cezai tehiri gerektirecek ruhsal hastalığı yoktur. Suçu işlediği sırada kişinin, şuur ve harekat becerisini ortadan kaldıracak veya azaltacak boyutta bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadı. Sanığın bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu kanaati oy birliği ile mütalaa olunur." denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2051939/ankarada-3-yasindaki-kizini-terlikle-olduren-katil-annenin-saglik-raporu-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.