Sözde karargah çöktü

Ankara Masası
|
30 Mayıs 2020, Cumartesi - 15:03
Sözde karargah çöktü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Herekol Dağlarındaki operasyonlarda 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Soylu, “Çemçe grubu yok edilmişti, şimdi de sözde Herekolkarargahı çöktü.” dedi.  İçişleri Bakanlığı da,  Siirt'te etkisiz hale getirilen teröristlerden ikisinin gri kategoride aranan Nahide Timur ve Dilan İlhan olduğunun belirlendiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada ,“Herekol dağlarından JÖH ve PÖH’lerimizden haberler var” dedi.

Soylu, “5 terörist etkisiz hale getirildi Birisi sözde Herekol sorumlusuydu.

Ama en önemlisi; Çemçe grubu yok edilmişti, şimdi de sözde Herekolkarargahı çöktü” ifadelerini kullandı.

Gri kategoride aranıyorlardı
İçişleri Bakanlığı da,  Siirt'te etkisiz hale getirilen teröristlerden ikisinin gri kategoride aranan Nahide Timur ve Dilan İlhan olduğunun belirlendiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Siirt Herekol kırsalında etkisiz hale getirilen 5 teröristten ikisi, 500 bin lira ödülle aranan ve gri kategoride yer alan sözde Herekol Cephe YJA- Star sorumlusu Beritan Van kod adlı Nahide Timur ile sözde Herekol Cephe YJA- Star takım sorumlusu Serhildan Evrak kod adlı Dilan İlhan’dı.

Etkisiz hale getirilen bir diğer teröristin ise sözde Herekol sorumlusu Sidar Kamışlı kod adlı terörist olduğu tespit edildi..

Bakanlık, operasyonda çok sayıda mühimmat, örgütsel doküman ve örgütsel haberleşmeyi sağlayan büyük telsizler, 4 ton gıda malzemesi ile diğer yaşam malzemelerinin de ele geçirildiğini de aktardı. 

Avaşin bölgesinde de, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 2 terörist hava harekatıyla, Baış Pınarı bölgesine sızma girişiminde bulunan 5 terörist de komandolar tarafından etkisiz hale getirildi.

Komandoların terör örgütlerine geçit vermediği belirtilen Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında, son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonların süreceği vurgulandı.

https://youtu.be/xwLMdEOsYZI
http://www.ankaramasasi.com/haber/20532/sozde-karargah-coktu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.