Kılıçdaroğlu: "Altı partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Altı partinin lideri siyasi partiler yasamıza göre her biri genel başkan olduğu için eşittir. O nedenle biz öyle bir ikili mekanizma kuracağız ki siyasi partiler kanununa göre altısı da sistemde olsun istiyoruz, başkan yardımcılığı olursa çok güzel olur” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
12 Ocak 2023, Perşembe - 11:18
Kılıçdaroğlu: "Altı partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır”

Altılı Masa bu ay sonuna kadar yeni yönetim modelini şekillendirecek.

Masadaki siyasi liderlerin açıklamalarıyla her gün bu yönetim modeli biraz daha ortaya çıkıyor.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Halk TV'de 'İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah' programında “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. İster içeriden ister dışarıdan olsun genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminattır" ifadesini kullanmıştı.

Şimdi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuya ilişkin görüşlerini Küçükkaya ile paylaştı.

"Altı lider bir cumhurbaşkanı adayıyla Erdoğan'ın karşısına çıkınca, diğer liderler başkan yardımcısı olacaklar" diyen Küçükkaya, Kılıçdaroğlu'nun konu hakkındaki ifadelerini şöyle aktardı:

“Altı partinin lideri siyasi partiler yasamıza göre her biri genel başkan olduğu için eşittir”

"Altı partinin de bu işbirliğinde olağanüstü stratejik önemi var. Yüzde 1, yüzde 3, yüzde 50 diye bakamayız. Çok değerli bu çabalar. İki ayrı kriterimiz var. Altı partinin lideri siyasi partiler yasamıza göre her biri genel başkan olduğu için eşittir.”

“Altısı da sistemde olsun istiyoruz, başkan yardımcılığı olursa çok güzel olur”

“O nedenle biz öyle bir ikili mekanizma kuracağız ki siyasi partiler kanununa göre altısı da sistemde olsun istiyoruz, başkan yardımcılığı olursa çok güzel olur.

“Hangi parti ne kadar oy alırsa bakanlar kurulu dağılımında bunu esas alacağız”

“Demokratik sistem, temsili demokrasi, hangi partinin yüzde kaç oy aldığıyla da ilgilidir, ona göre şekillenir. Altı partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır. Aynı zamanda seçimde hangi parti ne kadar oy alırsa temsili demokrasinin ruhuna uygun olarak bakanlık kurulu dağılımında bunu esas alacağız. Bunları incelikli bir şekilde çalıştık"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2054762/kilicdaroglu-alti-partinin-lideri-esittir-ve-baskan-yardimcisi-olacaktir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.