Çavuşoğlu, "Tahılın yüzde 60'ı düşük ve orta gelirli ülkelere gitti"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye ve BM öncülüğünde imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması'nda tahılın yüzde 60'ından daha fazlasının düşük ve orta gelirli ülkelere gittiğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
12 Ocak 2023, Perşembe - 16:18
Çavuşoğlu, "Tahılın yüzde 60'ı düşük ve orta gelirli ülkelere gitti"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ruanda'da mevkidaşı Vincent Biruta ile görüşmesinin ardından başkent Kigali'de ortak basın toplantısında konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Türkiye ve Birleşmiş Milletler arabuluculuğunda imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması'na dair açıklamalarda bulundu.

"Üçlü görüşme Şubat ayında olabilir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye ve Rusya ile üçlü görüşmeye ilişkin konuştu. 11 yıl sonra ilk temas hakkında açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu  "Görüşme Şubat ayı başında olabilir" dedi.

"Yüzde 60'ı düşük ve orta gelirli ülkelere gitti"

Tahıl anlaşması bizim BM ile birlikte arabuluculuğunu yaptığımız anlaşma. Bu anlaşma sayesinde 17 milyon tondan fazla tahıl dünya piyasalarına erişim hakkı kazandığını söyleyen  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  "5 milyon ton tahıl doğrudan Sahra Altı Afrika ülkelerine gönderildi. Tahılın yüzde 60’ından daha fazlası düşük ve orta gelirli ülkelere gitti, bu aslında bizim önceliğimizdi." ifadesine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2055263/cavusoglu-tahilin-yuzde-60i-dusuk-ve-orta-gelirli-ulkelere-gitti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.