Konyaaltı sahili definecilere ekmek kapısı oldu

Antalya’da dev dalgaların ardından dedektörle altın ve bozuk para arayanlar Konyaaltı sahiline akın etti. Şiddetli yağış ve fırtınanın ardından taşan derelerin getirdiği alüvyonlar sayesinde sahilin bazı bölümleri kahverengiye büründü.
Hande Akyol
|
13 Ocak 2023, Cuma - 15:55
Konyaaltı sahili definecilere ekmek kapısı oldu

4 gündür aralıksız devam eden yağış nedeniyle hayatın olumsuz etkilendiği Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına etkisini yitirdi.

Rüzgarın da kesilmesiyle birlikte, günlerdir evlerinde olan Antalyalılar dünyaca ünlü Konyaaltı Sahiline geldi.

Dev dalgaların görselliğini izleyenler fotoğraf çekerek o anları ölümsüzleştirdi. Bazı vatandaşlar da yazın sahilde turistlerin düşürdüğü ziynet eşyası ya da bozuk paraları dedektörle aradı.

"Yağmurda zor oluyor ama şansımızı arıyoruz"

25 yıldır dedektörle sahilde altın arayan Ali Özyurt isimli şahıs, "Altın arıyorum bozuk para topluyorum. Gümüş ve altın çıkıyor. Bugün şansım az ama dün iyiydi. Bu işi 20 yıldır yapıyorum. Yağmurda zor oluyor ama ekmek kapısı, şansımızı arıyoruz. Düşürülenleri bulmaya çalışıyoruz. Yoksa dalga gide gele aşındırarak bunları kaybediyor. Biz değerlendiriyoruz" dedi.

Sahil kahverengiye büründü

Şiddetli yağışın ardından taşan Boğaçayının getirdiği alüvyonlu sular, Konyaaltı sahilini kahverengiye bürüdü. Çayın taşıdığı odun parçaları bazı kişiler tarafından toplandı.

Sörf yapan da vardı

Sörfçüler ise dev dalgaları fırsata çevirdi. Yağışa aldırış etmeyen sporcular, aldıkları sörf tahtaları ile dev dalgaların arasına daldı. 

Kimilerinin bakmaya bile korktuğu dalgaların arasına korkusuzca dalan sörfçüler, hem spor yaptı hem eğlendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2056872/konyaalti-sahili-definecilere-ekmek-kapisi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.