Avrupa Birliği, Filistin'e yardım gönderdi

Avrupa Birliği, Filistin'e insani yardım amacıyla 68 milyon euro gönderdiğini duyurdu. Bu yardımın, gıda, sağlık, barınma ve su gibi temel ihtiyaçları karşılamayı hedeflediği belirtildi. Gazze'deki insani krizin kötüleşmesi ve ihtiyaçların artması doğrultusunda alınan bu kararın, halihazırda Filistinli sivillere yardım sağlayan kuruluşlara tahsis edileceği açıklandı.
Afife Kaya
|
26 Nisan 2024, Cuma - 23:48
Avrupa Birliği, Filistin'e yardım gönderdi

Avrupa Birliği, Filistin halkına insani yardım amaçlı olarak 68 milyon euro gönderdiğini duyurdu. Bu yardımın, Filistinlilere gıda, sağlık, barınma ve su gibi temel ihtiyaçlar konusunda destek sağlamayı hedeflediği belirtildi. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Gazze'deki devam eden insani krizin kötüleşmesi ve sahadaki ihtiyaçların sürekli artması doğrultusunda bu kararın alındığı vurgulandı.

Açıklamada, 68 milyon euronun, halihazırda Gazze'deki Filistinli sivillere insani yardım sağlayan kuruluşlara tahsis edileceği belirtildi. Bu yardımın Filistinlilere gıda, sağlık, barınma ve su desteği sağlanması amacıyla kullanılacağı ifade edildi.

Bölgedeki durum ağırlaşıyor

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 24 binden fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 34 binden fazla Filistinli öldü. Sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu bölgede 77 binden fazla yaralı bulunurken, 7 bin kişinin kayıp olduğu bildirildi. Gazze Şeridi içinde 1,9 milyondan fazla Filistinlinin zorla göç ettirildiği belirtildi.

Uluslararası toplumun çağrılarına rağmen saldırılar devam ediyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 25 Mart'ta kabul ettiği "ateşkes kararı"na rağmen, İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü bildirildi. Uluslararası toplumun uyarılarına rağmen, İsrail makamlarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a kara saldırısı başlatacağı söylentileri devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135637/avrupa-birligi-filistine-yardim-gonderdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.