Engin Özkoç, "Bunun adı erken seçim değil mi?"

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi sinyalinin ardından açıklamalarda bulundu. Özkoç, "6 Nisan'dan önce olacak her seçime 'Evet deriz' dedik. Şimdi onlar kendileri için bir seçim tarihi belirliyor. "ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
18 Ocak 2023, Çarşamba - 15:51
Engin Özkoç, "Bunun adı erken seçim değil mi?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasında Erdoğan, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim tarihine ilişkin 14 Mayıs'ı gösterdi.

Erdoğan, "Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün, altılı masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine 'yeter' diyecektir" ifadelerini kullandı.

"Bunun adı erken seçim değil mi?" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağının işaretini verdiği açıklamasına, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç yanıt verdi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in sözleri üzerinden konuşan CHP Başkanvekili," Ömer Çelik, 'Erken seçim değil; tarih güncellemesi' diyor. Bir partinin sözcüsü böyle açıklama yapar, konuya böyle yaklaşırsa o partiden gerçekten ne beklenebilir? Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin söyledikleri neydi; eski zamanlardaki gibi olmayacak, seçim tarihinde yapılacak. Haziran'da. Peki, o tarihte mi yapılıyor? Hayır. Peki, bunun adı erken seçim değil mi?" diye sordu.

Sözlerine devam eden Engin Özkoç, "Biz kararımızı net olarak açıkladık. 6 Nisan'dan önce olacak her seçime 'Evet deriz' dedik. Şimdi onlar kendileri için bir seçim tarihi belirliyor. Nasıl çıkartmak istiyorlarsa öyle çıkartacaklar." ifadelerini kullandı.

"Aday ocak ayından sonra açıklanacak"

Altılı masa ve merakla beklenen cumhurbaşkanı adayına dair de açıklamalarda bulunan Özkoç, "Biz bir takvim açıkladık. Ayın 30'unda altılı masa tekrar bir araya gelecek. Bir sunum gerçekleştirilecek. Ocak ayından sonra da adayı açıklayacaklar." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2061746/engin-ozkoc-bunun-adi-erken-secim-degil-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.