Bülent Arınç'tan Sinan Ateş açıklaması

DW Türkçe'ye röportaj veren eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Mevlüt Peker
|
19 Ocak 2023, Perşembe - 20:24
Bülent Arınç'tan Sinan Ateş açıklaması

Sinan Ateş cinayetinin "MHP bağlantısı" iddialarına ilişkin soruya Arınç, "Yapabileceğim tek şey onun hakkında bir Fatiha okumaktı, Yasin okumaktı. Bunu da yaptım. Bunun dışında bir yorum yapmayı, çok şeyler bilsem de doğru bulmam. Çünkü birilerinin hedefi olmak istemem." yanıtını verdi.

Arınç sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu konuda benim, yani samimi olarak duyduğum kadarı ile Sayın Cumhurbaşkanı da fevkalade üzülmüş, neye mal olursa olsun bu işin bütün yönleri ile araştırılmasını istemiş. Kendisinin, Sinan Ateş'in ailesiyle görüştüğünü ifade ediyorlar. Belki de belli bir projenin sonucu olarak öldürüldü. Kızlarının hatırına, eşinin hatırına bu cinayetin sonuna kadar aydınlatılması lazım."

OLAY

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık günü Ankara Çukurambar'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Sinan Ateş cinayeti sonrası başlatılan geniş çaplı soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen "Dodo" lakaplı Doğukan Çep, 2 özel harekat polisi ve MHP İstanbul il yönetimi listesinden çıkarılan U.K. dahil 13 kişi tutuklanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062122/bulent-arinctan-sinan-ates-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.