AK Parti Grup Başkanvekili Turan," Resmi takvim hala 18 Haziran'dır "

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaklaşan 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi merak edilen seçim tarihine dair açıklamada bulundu. "Erken seçim gündemimizde yok diyen Turan, "Resmi takvim hala 18 Haziran'dır " açıklamasını yaptı.
Onur Çetinkaya
|
20 Ocak 2023, Cuma - 12:50
 AK Parti Grup Başkanvekili Turan," Resmi takvim hala 18 Haziran'dır "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki haftalık grup toplantısında cumhurbaşkanlığı ve genel seçim tarihiyle ilgili net mesaj verdi.

Erdoğan'dan 14 Mayıs çıkışı 

''2023 bizim için hem 20 yıllık eser ve hizmet siyasetimizin sembolü hem de yeni vizyonumuz 'Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcıdır. Önümüzdeki aylarda yaşanacak seçimi önemli ve tarihi kılan da işte budur diyen Erdoğan,  Adnan Menderes’in 14 Mayıs 1950'de kazandığı seçimlere atıfta bulunarak,  "Şimdi de 'Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek 2023'te milletimizin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, 6'lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, kifayetsiz muhterislere 'Yeter' diyecektir." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, böylelikle 14 Mayıs tarihine dikkat çekti.

"Erken seçim gündemimiz yok"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine  ve seçim tarihine ilişkin konuştu.

Yapılacak seçim tarihinin Erdoğan tarafından 14 Mayıs'a işaret edildiğini belirten Turan, "Resmi takvim hala 18 Haziran'dır. Bir erken seçim gündemimiz yok. "dedi.

"9-10 Mart'ta açıklanabilir"

18 Haziran'da neden yapmayalım diye konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Seçim günü kararı için tarih tahminin de bulundu.

Turan, "Ramazan Bayramı, Hac dönemi, mevsimlik işçiler, Kurban Bayramı... Hem ilk turu hem ikinci turu planlamak zorundasınız. Bu hac meselesinin 2 turda da olmadığı 7 Mayıs ve 14 Mayıs var. Biz istiyoruz ki 18 Haziran'a en yakın tarih olan 14 Mayıs var. Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs'ta olacak. Kararın Meclis'ten çıkmasını isterdik. İYİ Parti ve CHP yolu kapattı. Seçim tarihini Cumhurbaşkanının almasını bekliyoruz. Karar 9-10 Mart tarihlerinde açıklanabilir." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062308/ak-parti-grup-baskanvekili-turan-resmi-takvim-hala-18-hazirandir-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.