Pervin Buldan'dan, 6'lı masaya aday çağrısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayıyla girmesi konusunda kararlı olduklarını belirterek adayın şubat ayı başında kamuoyuna duyurulacağını söyledi. Buldan 6’lı masaya da çağrıda bulunarak, "6’lı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler" dedi.
Hande Akyol
|
21 Ocak 2023, Cumartesi - 15:36
Pervin Buldan'dan, 6'lı masaya aday çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin adaylık konusundaki görüşlerine dair açıklamalarda bulundu.

Buldan altılı masaya, adaylarını çekmeleri ve kendilerinin adaylarını desteklemeleri konusunda çağrı yaptı. HDP'nin çıkaracağı adayın, altılı masanın adayından daha kapsayıcı, çok daha güven verici ve Türkiye toplumunun vicdanına seslenecek birisi olacağının altını çizdi.

"İyi Parti hariç tüm partilerle görüştük"

Bir dönem İyi Parti hariç CHP, DEVA, Gelecek, Saadet Partisiyle genel başkanlar düzeyinde basına açık görüşmelerinin olduğunu vurgulayan Buldan, "Bunu çok gizli saklı yapmadık. Hatta görüşmelerimizde seçim güvenliği başta olmak üzere seçimlere kadar ve seçimlerden sonra yapılması gerekenler üzerinden görüş alışverişinde bulunduk. Çok olumlu, çok pozitif görüşmeler oldu, hemen hemen tüm konularda hemfikir olduk. Görüştüğümüz her siyasi parti ile çok olumlu görüşmeler yaptık ve şu konuda hemfikirdik; bu ülkede seçimlere kadar bir yol temizliğine ihtiyaç var. Çünkü neyi elinize alıyorsanız elinizde kalıyor. Hukuk, adalet, demokrasi, toplumsal sorunlar. Bütün bunlara baktığımızda büyük haksızlıklar yaşandığı noktasında hepimiz ortaklaştık ve bu anlamda birlikte hareket etmeye de ihtiyaç olduğunu söylemiştik." dedi.

"Partilerle temaslarımız hala devam ediyor"

Diğer partilerle görüşmelerin daha sonra genel başkanlar düzeyinde değil, ama oluşturdukları heyetler ile birer komisyon şeklinde sürekli bir araya geldiklerini belirten HDP eş Genel Başkanı, "Seçimlere kadar nasıl bir yol temizliği yapılmalı, seçim güvenliği, sandık güvenliği nasıl sağlanmalı gibi konularda sürekli bir temas oldu ve bu temaslar hala devam ediyor. Biz seçim güvenliğini, sandık güvenliğini çok önemsiyoruz. Ak Parti’nin seçimi kaybetmemek için ne tür oyunlara ve hilelere de başvuracağını biliyoruz. Her seçimde yaptığı gibi bu seçimde de oyunlara başvuracaktır. Dolayısıyla seçim ve sandık güvenliğiyle ilgili neler yapılabileceğine dair temaslarımız oluyor. Bunun dışında farklı konularda herhangi bir temas şu ana kadar olmadı." ifadelerini kullandı.

"Altılı masa onların adayını desteklememizi bekliyor"

Buldan, "Altılı masa bizden ‘yanımızda görünmeyin, biz sizinle ortak fotoğraf vermeyelim, ama bu iktidarı değiştirmek için koşulsuz şartsız, bizim belirleyeceğimiz adaya oy verin’ beklentisi içinde. Ancak bu şu an itibariyle mümkün olmayan bir şey. Biz kendi adayımızla Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok büyük bir yarış içine gireceğiz, bunu çok açık ve net söylüyorum. Belki altılı masanın adayı bizim adayımızı destekleme kararı alacak. Türkiye toplumuna güven vermeyen, Türkiye toplumuna kararlılık ifade etmeyen, bütün sorunların çözümüne güvence vermeyen ve belli bir kesimi dışlayan adayın kazanma şansının olmayacağını düşünüyoruz. " diye konuştu.

"Altılı masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler"

Pervin Buldan, partisinin aday tanımını belirterek, "Bizim adayımız Türkiye toplumunu kapsayan, tüm krizlerin, sorunların çözümüne çare bulacak olan ve bu konuda güvence verecek olan Türkiye halklarının kabul edebileceği, gerçekten çok samimi ve vicdanının sesini dinleyerek oy verebileceği bir insan olacak. Bizim altılı masa lehine adayımızı çekmemiz gerektiği düşünülüyor da altılı masanın çekmesi neden düşünülmüyor? Altılı masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler. Bu kadar net konuşuyoruz. Çıkaracağımız aday altılı masanın adayından çok daha kapsayıcı, çok daha güven verici ve Türkiye toplumunun vicdanına seslenecek birisi olacak. Bizim adayımız ikinci turda da yarışabilir." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062698/pervin-buldandan-6li-masaya-aday-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.