Selda Bağcan'dan tepki! ''Siz hiç İncil yakan veya yırtan bir Müslüman gördünüz mü?''

Türk müziğinin başarılı sanatçısı Selda Bağcan, İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma skandalına tepki gösterdi. Bağcan, "Bu olay affedilemez ve izah edilemez. Siz hiç İncil yakan veya yırtan bir Müslüman gördünüz mü?" dedi.
Ecem Çetin
|
27 Ocak 2023, Cuma - 10:34
Selda Bağcan'dan tepki! ''Siz hiç İncil yakan veya yırtan bir Müslüman gördünüz mü?''

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. 

Meydana gelen skandal olaya tepkiler art arda geldi. Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a konuşan usta sanatçı Selda Bağcan'da , İsveç'te Kuran-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi. 

"Zavallılıktır, provokatörlüktür"

Bağcan,  "Artık iyice zıvanadan çıktılar desek yeridir... Bu nasıl bir zihniyetse, insanların gözüne soka soka öyle eylemler yapıyorlar ki, dehşete düşmemek imkansız. Dünyada 2 milyarı aşkın insanın inandığı kitaba el uzatmak; tam bir zavallılıktır, provokatörlüktür" ifadelerini kullandı. 

Selda Bağcan, şunları söyledi: 

"Kimmiş barbar, dünya görüyor işte"

"Önce İsveç'te, şimdi de Hollanda'da Kuran-ı Kerim yakma skandalı yaşandı. Kendini medeni olarak lanse eden ve bununla övünen Avrupa, kendi dışındakileri de barbar olarak nitelendiriyor. Ama kimmiş barbar, dünya görüyor işte."

"Doz aşımı oldu"

"Ama bu seferki artık tabiri caizse 'doz aşımı' oldu... Bir de hâlâ utanmadan bu rezaleti savunmaya kalkanlar var... Nasıl diye soracak olursanız da, kılıfları hazır: İfade özgürlüğü. Gerçekten utanmaları da yok bunu savunanların..."

"Siz hiç İncil yakan veya yırtan bir Müslüman gördünüz mü?

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılma haberini görünce hem çok üzüldüğünü hem de çok şaşırdığını söyleyen Bağcan, "Bu olay affedilemez ve izah edilemez. Siz hiç İncil yakan veya yırtan bir Müslüman gördünüz mü? Ben görmedim, göremeyiz de. Böyle olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2064256/selda-bagcandan-tepki-siz-hic-incil-yakan-veya-yirtan-bir-musluman-gordunuz-mu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.