Selda Bağcan: Sahnede göbeği açık giyinmek bize Batı'dan geldi

Usta sanatçı Selda Bağcan, "Bizim dönemimizde kimse açık giyinmezdi. Göbeği açık kıyafetler giyen birini hiç hatırlamıyorum mesela. Bir tek dansözlerin göbeği açık olurdu. Sahnede göbeği açık giyinmek bize Batı'dan geldi" dedi.
Ecem Çetin
|
31 Ekim 2022, Pazartesi - 15:42
Selda Bağcan: Sahnede göbeği açık giyinmek bize Batı'dan geldi

Türk müziğinin başarılı sanatçısı Selda Bağcan,  Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtladı.

"Sahnede göbeği açık giyinmek bize Batı'dan geldi"

"Sol-muhafazakarım" dediğiniz için siz de linç edilmiştiniz... Sorusuna Bağcan, şunları söyledi: 

Evet, sol çevrelerden bu tanımlamayı yaptığım zaman çok eleştiri almıştım. Hep söylerim, Türkiye'de sol yani bizim mahallenin bir kısmı tutucudur. Ben gelenek ve göreneklerimizi koruyan biriyim. Hem müziğimle hem de özel hayatımda gelenekçi bir insanım. İşten eve, evden işe bir hayatım var. Hiçbir zaman şaşalı bir yaşam tarzım olmadı. Sahnedeki kıyafetlerim çok ünlü modacılardan giyinmeme rağmen açık saçık olmadı hiç. 1971'de ilk sahneye çıktığım zaman da kıyafetlerim kapalıydı. Bizim dönemimizde kimse açık giyinmezdi. Göbeği açık kıyafetler giyen birini hiç hatırlamıyorum mesela. Bir tek dansözlerin göbeği açık olurdu. Sahnede göbeği açık giyinmek bize Batı'dan geldi.  

" Ajda ne olur müziği bırak ki, ben de bırakayım"

Müziği bırakmayı düşünüyor musunuz? Sorusu üzerine Bağcan, Ajda Pekkan'ın müziği bıraktığı zaman, müziği bırakacağını söyledi.  

Usta sanatçı, "Ajda Pekkan ile aynı jenerasyonuz. O dönemden ikimiz kaldık sahneye çıkan. Ajda ne zaman müziği bırakırsa, ben de o zaman bırakacağım. Hatta ona sesleniyorum; "Ajda ne olur müziği bırak ki, ben de bırakayım." O bırakmadan, ben de bırakamayacağım" ifadelerini kullandı. 

Hayatım film olacak 

Hayatının film olacağını söyleyen Bağcan, "Böyle bir proje var. Beni Amerikalı bir kadın oynayacak." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1887116/selda-bagcan-sahnede-gobegi-acik-giyinmek-bize-batidan-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.