Ankara'da DEAŞ'la irtibatlı şahıslara operasyon

Ankara'da silahlı terör örgütü DEAŞ içerisinde görev alan ve halen çatışma bölgelerindeki teröristlerle irtibat halinde olduğu tespit edilen teröristlere operasyon düzenlendi. Eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda yabancı uyruklu 14 kişi yakalandı.
Ankara Masası
|
31 Ocak 2023, Salı - 10:02
Ankara'da DEAŞ'la irtibatlı şahıslara operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ'la yabancı uyruklu 17 kişinin tespit edilmesinin ardından operasyon düğmesine bastı.

Aylarca süren  teknik ve fiziki çalışmaların ardından, eşzamanlı yapılan operasyonlarda şüphelilerden 14'ü yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şahısların bir kısmının örgüt içerisinde geçmiş yıllarda faaliyetlerde bulunduğu, bir kısmının ise çatışma bölgelerindeki örgüt mensuplarıyla irtibatlı olduğu belirtildi.

Sınır dışı edilecekler

Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) kategorisinde değerlendirilen zanlıların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilme süreçlerinin başlatılacağı aktarıldı. Firari şahısları yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği ifade edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065068/ankarada-deasla-irtibatli-sahislara-operasyon
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.