Kalın, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği hakkında konuştu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın , İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği sürecine ilişkin, "Olumlu adım atılırsa Türkiye bunu karşılıksız bırakmaz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
31 Ocak 2023, Salı - 17:24
Kalın, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği hakkında konuştu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın,  İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

"Olumlu adım atılırsa karşılıksız bırakmayız"

İsveç ve Finlandiya birlikte irade koydular, süreç başlar mı göreceğiz diyen Kalın, "Bu tür olaylar yaşanırsa süreç ilerlemeyecektir. Bundan sonra Finlandiya farklı bir değerlendirme yapar mı bu onların takdirlerinde olan bir konu. Kendileri ile istişarelerimizi sürdürüyoruz. Buna göre durumu değerlendirip karar vereceğiz. " dedi.

Türkiye-Suriye görüşmesi 

İki ülke görüşmesiyle ilgili Kalın yer ve tarihinin belli olmadığını söyledi. Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü,"Biz İran'ın sürece dahil olmasından memnuniyet duyarız. Müzakerelerde İran'ın bulunması bize göre katkı sağlar. Dışişleri bakanlarımız görüşüyorlar ancak henüz kesinleşmiş bir tarih yok." ifadelerini kullandı.

Kalın'da F16 programı açıklaması

Kalın, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki F16 ve ön şartlarına dair ise, " F16 programı ile ön şart deyimlerini biz de duyuyoruz. Eğer Kongre'de şart getirir ve Yunanistan'ın talebine olumlu cevap verirlerse NATO'da tarafsızlık kararını bozmuş olurlar. Biz F16 programını hava gücümüzü artırmak için alternatif olarak görüyoruz. ABD şartlar getirir ve böyle bir yaklaşım içerisinde girerse biz kendi yolumuza devam ederiz. Biz milli güvenliğimizi sağlamak noktasında kendi imkan ve kabiliyetlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Biden yönetiminin niyeti ve arzusunu biliyoruz ama Kongre'de bir şekilde takılırsa buna göre değerlendirme yaparız. " açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065194/kalin-isvec-ve-finlandiyanin-nato-uyeligi-hakkinda-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.