Tanju Özcan ittifakın adayı olacak iddiası

Zafer Partisi ve Memleket Partisi'nin de aralarında bulunduğu 4 partinin kuracağı ittifakın Cumhurbaşkanı adayının Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olacağı iddia edildi.
Ankara Masası
|
02 Şubat 2023, Perşembe - 09:01
Tanju Özcan ittifakın adayı olacak iddiası

2023 seçimleri yaklaşırken siyasette de çalışmalar hızlandı.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın yanı sıra başka partiler de seçimlere ittifak halinde girmek için görüşüyor.

İttifak için görüşmelerini sürdüren partiler arasında Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti de yer alıyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, daha önce yaptığı açıklamada ittifak konusunda büyük oranda anlaştıklarını belirtti. Görüşmeler sürerken  Gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş'tan bu ittifakla ilgili dikkat çeken bir iddia geldi.

" Genel başkanlar da bu projeye sıcak bakıyor"

Yarkadaş, kurulacak ittifakın  CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı Cumhurbaşkanı adayı yapmak için hazırlık yaptığını bildirdi.

Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti, tek bir partinin çatısı altında ve ortak bir liste ile seçime girmeyi planlıyor. İttifakın cumhurbaşkanı adayı ise muhtemelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olacak. Genel başkanlar da bu projeye sıcak bakıyor.

Tanju Özcan, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile de görüşmüş. Az önce Muharrem İnce’ye yakın bir isimle konuştum. Görüşmeyi doğruladı. Ancak, 'Özcan’ın adaylığına biz sıcak değiliz' dedi. Özcan ise cumhurbaşkanlığı adaylığında kararlı."

Liderlere aday olmak istediğini iletmişti

Mültecilere yönelik ırkçı tutumu nedeniyle tepki çeken ve bir kadına yaptığı 'tüp bebek esprisi' nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 1 yıl geçici ihraçla cezalandırılan Tanju Özcan, cumhurbaşkanı adayı olmak için Millet İttifakı liderlerine mektup yazdığını açıklamıştı. Özcan mektupta, "Kardeşinize yol verin. Sayın Kılıçdaroğlu’nun tarif ettiği aday tiplemesi bana tamamen uygundur" dediğini aktarmıştı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065495/tanju-ozcan-ittifakin-adayi-olacak-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.