Kemal Kılıçdaroğlu: "Bedelini olursa olsun bunu yapacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyuyla paylaşılan ortak mutabakat metnine ilişkin 'talimatla yapıldı' iddialarına "Tek kelimesi değil." yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, Sayıştay raporlarına da değinirken "418 milyar dolar paranın nerelere iç edildiğini o raporlarda görmek istiyoruz. Bedeli ne olursa olsun 418 milyar doları alıp bu ülkenin kasasına koyacağız" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
03 Şubat 2023, Cuma - 09:23
Kemal Kılıçdaroğlu: "Bedelini olursa olsun bunu yapacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına katıldı.

Altılı masa tarafından kamuoyuyla paylaşılan ortak mutabakat metni hakkında konuşan Kılıçdaroğlu "Her şey burada yok bu bir ortak mutabakat metni, altı liderin evet biz bunu yapacağız dediği bir metin. Burada neyi öngörüyoruz? Türkiye’nin teknoloji devrimini yakalamasını, üniversitelerin özerkliğini, adaleti, hukuku öngörüyoruz. Türkiye’de bir kez daha yolsuzluk olmasın diye bizim parlamentoda yeni bir yasal düzenleme yapmayı öngörüyoruz. Ele aldığımızda meseli yolsuzluklar konusunda gelir dağılımı istihdam yaratma konusunda üreticilerin üretmesi konusunda duyarlıyız. Yani birden fazla konumuz var. Eksiğimiz olabilir elbette. Onları da saygıyla karşılarız. Hayat dediğiniz durağan değildir her değişim yeni krizler yaratabilir. Önemli olan bir araya gelip sorunları çözelim demek. Devleti bir kişiye teslime derseniz bunu bir kişi yapamaz. Cumhur İttifakı’nın böyle bir çalışması var mı? Bir masa etrafında Türkiye’nin sorunlarını tartıştılar mı? Tam tersine Millet İttifakı’nı nasıl dağıtırız diye. Biz ne yaptık. Gayet sakin bir araya geldik bir program yaptık." dedi.

Kılıçdaroğlu "Bu metin talimatla dışarıdan yazdırılan bir metin mi?" sorusuna "Tek kelimesi değil. Hangisi dışarıdan alındı. Çiftçiye ektiği ürünün karşılığını vermek dışarıdan talimat almak demek mi!" diye yanıt verdi.

" 418 milyar doları alıp bu ülkenin kasasına koyacağız"

İktidara geldiklerinde Sayıştay raporlarını inceleyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu "418 milyar dolar paranın nerelere iç edildiğini o raporlarda görmek istiyoruz. Bedeli ne olursa olsun 418 milyar doları alıp bu ülkenin kasasına koyacağız." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065706/kemal-kilicdaroglu-bedelini-olursa-olsun-bunu-yapacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.