Katar'dan yardım kampanyası

Katar'da merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'deki depremzedelere destek olmak için düzenlenen yardım kampanyasına yoğun katılım oldu.
Zeliha Demirci
|
09 Şubat 2023, Perşembe - 02:19
Katar'dan yardım kampanyası

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği, 10 ili sarsan depremden etkilenenlere yapılacak ayni yardımların Katar Kızılayının işbirliğiyle kabul edildiğini ve "en kısa sürede" Türk Hava Yolları uçaklarıyla Türkiye'ye ulaştırılacağını duyurdu.

Doha'daki Türk toplumunun yanı sıra Katarlılar ve Körfez devleti sakinlerinin de hem Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Doha'daki genel merkezine hem de Türk Okulu'na ayni yardımlarda bulundu.

Bağışların alınması, düzenlenmesi ve paketlenmesinde Türk gönüllüler ve Katar Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra farklı ülke vatandaşları da çalıştı.

Katar'da Türkiye'deki depremzedeler için yardım toplandı

Katar'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere destek olmak için düzenlenen yardım kampanyasına yoğun katılım oldu.

Başkent Doha'daki Türk vatandaşlarının yanı sıra Katarlılar ve diğer Körfez ülkeleri sakinleri hem Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ne hem de Katar Türk Okulu'na ayni yardımlarda bulundu.

Bağışların alınması, düzenlenmesi ve paketlenmesine Türk gönüllüler ile Katar Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra farklı ülke vatandaşları da katkı sağladı.

Türk Okulu'nda ise bağışçılardan yardım alma sürecini okulda görev yapan öğretmenler organize etti.

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Toplanan ayni yardımlar THY uçaklarıyla, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) ulaştırılacak." dedi.

Göksu, "Katar'da herkesin tek yürek olduğunu ve Türkiye'deki kardeşlerine destek olmak için elinden gelen her şeyi yaptığını" sözlerine ekledi.

Doha Yunus Emre Enstitüsü Müdür Yardımcısı Muhammed Mazhar Şahin de, Katar'daki herkesin yardım için büyük bir çaba gösterdiğini belirterek, rağbetin yüksek olması nedeniyle yardım alımına birkaç gün daha devam edileceğini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2067647/katardan-yardim-kampanyasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.