Ahbap'ın ismini kim verdi?

3 Mayıs 1997'de talkshow ustası Cem Özer'in "Laf Lafı Açıyor" programına konuk olan Haluk Levent'in "hayırsever" yönünün hem Cem Özer hem de usta sanatçı Erol Evgin tarafından övüldüğü bölüm sosyal medyada "Haluk Levent doğma büyüme hep hayırsevermiş" yorumuyla paylaşıldı. Programda dikkat çeken ise Cem Özer'in Haluk Levent'e hitabı oldu...
Mevlüt Peker
|
10 Şubat 2023, Cuma - 21:27
Ahbap'ın ismini kim verdi?

Temmuz 1993'te çıkardığı "Yollarda" albümü ile müzik piyasasına giren ve Türk Rock'ının önemli isimlerinden biri hâline gelen Haluk Levent'in 3 Mayıs 1997 tarihinde Erol Evgin ile birlikte katıldığı "Laf Lafı Açıyor" talk Show programı sosyal medyada gündeme geldi.

Sanatı kadar kişiliği ve yardımsever yönüyle toplumun her kesiminin takdirini kazanan sanatçı Haluk Levent ile ilgili usta sanatçı Erol Evgin'in "Çok beğeniyorum Haluk'u" ifadesini kullandığı, lafa giren talk Show ustası Cem Özer'in ise "Çok enteresan. Çok ahbaplığım yok ama seviyorum bu adamı nedense. Çünkü çok hayır işine giriyor. Konserlerinin yüzde 80'i neredeyse hayır işi. 30 tane mi böbrek makinesi aldın memlekete, ne yaptın? Sağlık Bakanlığından iyi çalışıyor. Haluk Levent Yeşil Kartları var. Kaç tane değil mi? Söylemiyor da sağda solda." dediği görülüyor. Haluk Levent'in ise övgüler sebebiyle mahcup olduğu görülüyor.

Programda dikkat çeken ise Cem Özer'in "Çok ahbaplığım yok" ifadesi. "Birini sevmek ya da birine iyilik yapmak için ahbap olmanın gerekmediği" mesajının da çıktığı program akıllara Haluk Levent'in AHBAP Derneğini getiriyor.

2017'de Haluk Levent tarafından "Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP)" olarak kurulan ancak yardımların büyümesiyle dernekleşen AHBAP Derneği, öğrencilere burs, medikal cihaz ve ilaç temini, çeşitli yardım, etkinlik, kan ve kök hücre kampanyası ve eğitim faaliyeti düzenliyor. Toplumdaki her türlü soruna sürdürülebilir çözümler arayan bir iş birliği hareketi olarak da tanımlanan AHBAP Derneği'nin isminin Cem Özer'in "Çok ahbaplığım yok ama seviyorum bu adamı" ifadesinden geldiği düşünülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068282/ahbapin-ismini-kim-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.