Alman ekip, kurtardıkları Zeynep Kahraman'ın ölüm haberiyle yıkıldı

Almanya'dan gelen arama kurtarma ekibinin Hatay Kırıkhan'da 104 saat sonra enkazdan yaralı olarak çıkardığı Zeynep Kahraman hastanede öldü. Kahraman'ın ölümü Alman ekibini üzüntüye boğdu.
Ankara Masası
|
12 Şubat 2023, Pazar - 08:44
Alman ekip, kurtardıkları Zeynep Kahraman'ın ölüm haberiyle yıkıldı

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde büyük can ve mal kaybının yaşandığı Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ilk depremden 104 saat sonra enkaz altından Alman Uluslararası Arama ve Kurtarma (ISAR) ekibi tarafından yaralı olarak kurtarılan 40 yaşındaki Zeynep Kahraman adlı kadın öldü. Alman ekip Kahraman'ı kurtarmak için 50 saatten uzun süre boyunca uğraşmış ve Kahraman'ın kurtarılmasını "mucize" diye nitelemişti.

ISAR'dan yapılan açıklamada "Zeynep malesef dün gece hayatını kaybetti. Dün, büyük depremden 100 saatten fazla bir süre sonra yıkılan evinin enkazından kurtarılmıştı. Ekibimiz şokta ve üzüntü içinde, ailesiyle birlikte acısını paylaşıyoruz" dendi.


Alman Uluslararası Arama Kurtarma ekibinin lideri Steven Bayer de "Zeynep'in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini abisinden ve ablasından az önce öğrendik. Ekibe onun ne yazık ki öldüğünü az önce bildirdik ve şimdi bunu ekipte değerlendiriyoruz" açıklamasını yaptı.

Ekiplerin 50 saati aşkın mücadelesi boyunca dışarıda ablasını bekleyen Zübeyde, Alman kurtarma ekiplerine tek tek sarılarak teşekkür etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068530/alman-ekip-kurtardiklari-zeynep-kahramanin-olum-haberiyle-yikildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.