ABB'den depremzede çocuklar için oyun alanı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremzede çocukların travma sürecini daha rahat atlatabilmesi oyun alanı oluşturdu .
Ecem Çetin
|
13 Şubat 2023, Pazartesi - 09:45
ABB'den depremzede çocuklar için oyun alanı!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ediliyor. 

Deprem sonrası harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara'ya gelen depremzedeleri, belediyenin Mamak ilçesi Araplar Mahallesi’nde bulunan sosyal konutlara yerleştiriyor. 

Afetzedelere, konutta 3 öğün sıcak yemek, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, giyecek, hijyen, gıda, sağlık, güvenlik, acil ambulans ve bebekler için süt ile mama desteğinde bulunuluyor. 

Psikolog ve uzmanlar eşliğinde oyun alanı 

ABB, depremzede çocukların travma sürecini rahat atlamaları için de harekete geçti. Sosyal ve duygusal etkileşimin önemli olması nedeniyle, Araplar Sosyal Konutları’na psikolog ve uzmanlar eşliğinde oyun alanı oluşturuldu. 

Sinema salonu kuruldu 

Çocuk Etkinlik Alanı,  11.00-18.00 saatleri arasında açık. Oyun alanı dışında çocuklar için ayrıca çizgi film izleyebilecekleri sinema salonu kuruldu.

"Üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz"

Kurulan oyun alanını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Çocuklarımızın travma sürecini atlatması için sosyal ve duygusal etkileşim büyük önem arz ediyor. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Mamak Araplar Yerleşkemizde depremzede çocuklarımız için psikologlarımız ve uzmanlarımız eşliğinde oyun alanı oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Sosyal tesislerde psikolog ve uzmanlar, çocukların travma sürecini daha rahat atlatabilmesi için onlarla tek tek ilgileniyor.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2068734/abbden-depremzede-cocuklar-icin-oyun-alani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.