Türkiye'den Suriye'ye yardım gidecek

Merkez üssü Kahramanmaraş olan şiddetli depremler Suriye’de özellikle muhaliflerin bulunduğu bölgede büyük bir hasara ve felakete neden oldu. Depremlerin ardından Şam yönetiminin yavaş hareket etmesi Birleşmiş Milletler'i harekete geçirdi.
Onur Çetinkaya
|
14 Şubat 2023, Salı - 14:07
Türkiye'den Suriye'ye yardım gidecek

Türkiye'de meydan gelen ve çok büyük yıkıma sebep olan depremler, Suriye'de de büyük bir felaket yarattı. 

Özellikle muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde çok ciddi hasar olurken  muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde meydana gelen depremler sonrasında Şam yönetiminin yardımlarda yavaş hareket iddiası sonrası Birleşmiş Milletleri harekete geçirdi.

Anlaşma sağlandı 

Şam yönetiminin ağır davranması muhaliflerin tepkisini çekerken  dikkat çekici bir anlaşma sağlandı.

Türkiye'den yardım gidecek

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Birleşmiş Milletler’in ülkenin kuzeybatısındaki yardımların geçmesi konusunda ikna edildiğini ve 3 ay boyunca iki sınır kapısından yardımların geçebileceğini söyledi. Bab-el Hava ile Al Ra’ee sınır kapılarının kullanılacağı belirtildi.

Deprem sonrasında bölgede bulunan Birleşmiş Milletler’in üst düzey isimlerinden Martin Griffiths’in Suriye lideri ile Şam’da bir araya geldiği belirtilirken Griffiths’in bölgede yaşananlar ile ilgili bilgi verdiği ve kapalı kapılar arkasında ikna ettiği açıklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069019/turkiyeden-suriyeye-yardim-gidecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.