EYT 1 yıl ertelensin önerisi

Binlerce çalışanın merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. AK Parti Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, deprem nedeniyle hazinede oluşan zarara dikkat çekilerek EYT'nin ertelenmesi talep edildiği öne sürüldü.
Onur Çetinkaya
|
18 Şubat 2023, Cumartesi - 16:49
EYT 1 yıl ertelensin önerisi

Kahramanmaraş depreminin ardından başta hükümet olmak üzere tüm siyasi isimler teyakkuza geçti. Meclis çalışmalarına 21 Şubat'a kadar ara verildi. 

10 ili vuran depremlerin ardından milyonlarca EYT'linin beklediği düzenlemenin akıbeti merak ediliyor.

"EYT 1 yıl ertelensin"

Hafta içinde yapılan AK Parti  MYK toplantısında deprem sonrasında alınacak tedbirler görüşüldü. 

Ancak toplantı sırasında bir öneri dikkat çekti. Bazı MYK üyelerinin depremin oluşturduğu büyük zarara dikkat çekerek EYT düzenlenmesinin yeniden gözden geçirilmesi istendi. MYK toplantısında , EYT'nin bir yıl ertelenmesinin önerildiği iddia edildi.

Erdoğan kararında net

Öneriye karşı çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT düzenlemesinde kararlı olduğu ve bu konuda geri adım atmayacağı belirtildi.

Erdoğan'ın talimatının ardından 21 Şubat'ta deprem sonrası yeniden çalışmalara başlanacak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenmenin yasalaşması hafta içinde ise EYT düzenlemesinin  Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070212/eyt-1-yil-ertelensin-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.