Bahreyn 55 ton yardım olan askeri uçağını gönderdi

Basra Körfezi'nde yer alan ada ülkesi Bahreyn Krallığı, Türkiye’de meydana gelen ve Suriye'yi de etkileyen depremler sebebiyle zarar gören bölgelere kurduğu hava yardım köprüsünü birkaç gün daha açık tutacak.
Mevlüt Peker
|
21 Şubat 2023, Salı - 19:39
Bahreyn 55 ton yardım olan askeri uçağını gönderdi

Asya ülkesi Bahreyn, bilim insanları tarafından "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgeler için yardım malzemeleri bulunan askeri uçağı Türkiye'ye gönderdi.

Bahreyn’in resmi ajansı olan BNA’nın geçtiği haberde, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife'nin Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler ile dayanışma içinde olunması talimatı verildiğine vurgu yapıldı.

Her iki ülke için “kardeş ülkeler” ifadesi kullanılan haberde, Bahreyn Krallığı Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri uçağın 55,7 ton ağırlıktaki yardım malzemeleriyle teker kestiği belirtilerek, askeri uçağın “kardeş ülke Türkiye”ye tıbbi malzeme ve gıdaların yanı sıra geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çadırlar taşıdığı kaydedildi.

BNA’nın haberinde, askeri uçağın bu uçuşuyla başlatılmış olan hava yardım köprüsü operasyonunun birkaç gün boyunca kesintisiz süreceğinin altı çizildi.

Türkiye'nin Manama Büyükelçiliğine ait Twitter hesabından Bahreyn Krallığının yardımına ilişkin yapılan paylaşımda, Bahreyn’in deprem sebebiyle Türkiye’ye gönderdiği yardımlardan ikincisinin, Bahreyn Savunma Kuvvetleri Komutanlığına ait askeri kargı uçağıyla Türkiye’ye ulaştırılmak üzere havalimanından teker kestiği belirtildi.

Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, depremden hemen sonra “Kardeş ülkeler Türkiye ve Suriye için gereken acil tüm insani yardımların ulaştırılması” talimatında bulunmuştu. Bahreyn Krallığı, bu çerçevede ilk olarak 14 Şubat'ta yardım malzemeleri bulunan bir kargo uçağını Türkiye’ye göndermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070810/bahreyn-55-ton-yardim-olan-askeri-ucagini-gonderdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.