Deprem provokasyoncusu 925 hesap belirlendi

Sosyal medyada asrın felaketi üzerinden provokasyon yaptığı tespit edilen 925 hesap yöneticisinden 541'i ile ilgili adli işlem başlatılırken, 134 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 25'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mevlüt Peker
|
22 Şubat 2023, Çarşamba - 19:16
Deprem provokasyoncusu 925 hesap belirlendi

EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü), Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası sosyal medya platformlarında provokasyon yaptığı belirlenen 925 hesap yöneticisinden 548 hesap sahibi ile ilgili adli işlem başlatıldığı bilgisini verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından suç ve suçlularla mücadele için internet dünyasında kesintisiz sanal devriye faaliyetlerinin sürdüğüne dikkat çekilerek, depremler sonrası toplumu korku ve paniğe sevk etmek maksadıyla sosyal medya mecralarından provokasyon yürüttükleri öngörülen 925 hesap yöneticisinden 548'iyle ilgili adli işlem başlatıldığı, Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatlarıyla 134 şüpheliye gözaltı uygulandığı, bunlardan da 25'inin tutuklanarak cezaevine konulduğu bilgisi verildi.

Oltalama yöntemiyle dolandırıcılık

Diğer taraftan depremzedelerin imdadına koşmak isteyen hayırsever vatandaşların iyi niyetlerini istismar ederek "oltalama" yöntemi ile dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 81 web sayfasının kapatılması da gerçekleştirildi.

Resmi kurum isimlerini kullanmak ya da doğrudan taklit etmek suretiyle hayırseverlerden nakdi yardım toplayan sosyal medya platformu 15 hesapla ilgili işlem yapıldı.

Tema olarak "deprem yardımı"nın kullanıldığını belirten EGM, para yatırılması istenilen 6 kripto varlık cüzdanını da dondurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071008/deprem-provokasyoncusu-925-hesap-belirlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.