Sıvılaşan fay hattı depremin habercisi mi?

Elazığ'da 1 hafta önce meydana gelen 4,6'lık depreminin ardından fay hattının bulunduğu zeminin sıvılaşması panik yarattı. Kahramanmaraş depremini en yakında hisseden bölge sakinleri zeminin sıvılaşmasından endişe duymaya başladı.
Onur Çetinkaya
|
23 Şubat 2023, Perşembe - 10:39
Sıvılaşan fay hattı depremin habercisi mi?

Türkiye yaşadığı depremlerin ardından adeta diken üstünde duruyor. Çok sayıda bölgede Kahramanmaraş depreminin ardından sarsıntılar meydana geldi.

Deprem bölgesindeki evleri hasar gören vatandaşların çoğunluğu geçici göç gerçekleştirdi.

İki büyük depremi yaşayan Hatay üçüncü depremin şokunu yaşadı. Uzmanların uyardığı alanlarda ise depremler oldu. Bingöl dün 4,4 ile sallandı.

Sıvılaşan zemin endişe yarattı 

Kahramanmaraş depremi sonrası 11. afet bölgesi ilan edilen Elazığ'da 17 Şubat'ta 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin ardından ise oluşan görüntü panik yarattı. Yerin 7 kilometre altında oluşan depremin ardından Yolüstü köyü mevkiinde bulunan fay hattı üzerinde sıvılaşma olduğu görüldü. İncelemeler sırasında sıvılaşan zeminin yarıldığı da ortaya çıktı.

Bölgede endişeye neden olan yarık ve sıvılaşma sonrası uzmanlar konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, kırılan alanın fay hattı yarığı olmadığını belirtti. 

Elazığ depremi ne zaman oldu? 

Elazığ Depremi 24 Ocak 2020 saat 20,55'te Elazığ'nın Sivrice ilçesine bağlı Çevrimtaş köyünde meydana geldi. 22 saniye süren depremde 41 kişi hayatını kaybetti, 1466 kişi ise yaralandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071070/sivilasan-fay-hatti-depremin-habercisi-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.