ABD: Çinli muhataplara sonuçlarının ne olacağını bildirdik

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Çin'in Rusya'ya silah yardımı yaptığını görmedik ama bu seçeneği masadan da kaldırmadılar" dedi.
Mevlüt Peker
|
24 Şubat 2023, Cuma - 00:27
ABD: Çinli muhataplara sonuçlarının ne olacağını bildirdik

Günlük basın toplantısında gündeme dair değerlendirme yapan ve soruları yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Çin'in Ukrayna'daki savaş için Rusya'ya silah verebileceği" söylemlerinin hatırlatılması üzerine, Çin'in Rusya'ya henüz silah vermediğini ancak bu seçeneğin masada hala olduğunu söyledi.

Çin'in Rusya'ya silah verip vermeyeceğini takip ettiklerini belirten Jean-Pierre, "Çinli muhataplarımıza, Rusya'ya silah desteği sağlamaları halinde sonuçlarının ne olacağı konusunda net olduk" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Tayvan'a askeri birlik gönderdiği söylentilerine dair soruya ise Jean-Pierre, "Tayvan'a savunma konusunda verdiğimiz destek, Çin'in oluşturduğu tehditle uyumlu ve 'tek Çin' politikamız çerçevesinde tutarlıdır. Bu değişmemiştir." cevabını verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, "Tayvan'daki askeri birlik" söylemleri ile ilgili soruların yanıtının Pentagon'dan (ABD Savunma Bakanlığı) alınabileceğini belirtti.

Rusya'ya karşı kapsamlı yaptırımlar uygulanacak

Karine Jean-Pierre, yarın ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve G7 liderleriyle görüntülü toplantı yapacağını, Ukrayna'ya verilen destek ile Rusya'yı savaşın sorumlusu tutma çabalarının koordine edileceğini kaydetti.

ABD'nin Rus lider Vladimir Putin'e gelir sağlayan bazı Rus bankaları, teknoloji ve savunma şirketlerini, yaptırımları gözetmeyen üçüncü taraf ülke aktörlerini kapsamlı yaptırımların beklediğini bildiren Jean-Pierre, Ukrayna'ya sağlanan destek çerçevesinde ekonomi, güvenlik ve enerji yardımlarının da duyurulacağını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071200/abd-cinli-muhataplara-sonuclarinin-ne-olacagini-bildirdik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.