e-Devlet'te veri sızıntısı iddiası

"e-Devlet Kapısı'nda veri sızıntısı" iddiaları ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet Kapısı'nın altyapısında herhangi bir veri sızıntısının olmadığını bildirdi.
Mevlüt Peker
|
26 Şubat 2023, Pazar - 21:25
e-Devlet'te veri sızıntısı iddiası

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, dün "e-Devlet Kapısı kullanıcılarına ait giriş bilgileri sızdırıldı" şeklinde ortaya atılan iddiaların hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

"Yapılan detaylı inceleme ve kontrollerde e-Devlet'in altyapısında hiçbir veri sızıntısı görülmemiştir." denilen açıklamada, e-Devlet'in hiçbir kullanıcısının parola bilgilerinin "açık metin" şeklinde saklanmadığı bildirildi.

Ofisin açıklamasında, iddianın hangi gelişmeden sonra ortaya atıldığına da açıklık getirildi. Açıklamaya göre; siber saldırganlar, parolalara dair güçlü kriptografik algoritmalarla geri döndürülemeyecek özet bilgileri karşılaştırarak sisteme oturum açıldı. Siber saldırganlar zararlı yazılım saldırısını, oltalama tekniği kullanarak gerçekleştirdi.

Ofis, bahsedilen saldırının e-Devlet altyapısı ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını, çok az sayıda kullanıcıların şahsi cihazlarından gerçekleştirdiğini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071691/e-devlette-veri-sizintisi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.