e-Devlet Kapısı kullanıcılarına uyarı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet Kapısı kullanıcılarına, "e-Devlet Kapısı hesabınızda iki aşamalı giriş özelliğini aktif hale getirmeyi ve işlemlerinizi yalnızca 'http://turkiye.gov.tr' adresinden ve "e-Devlet Kapısı" mobil uygulaması üzerinden yapmanız gerektiğini unutmayın" uyarısında bulundu.
Mevlüt Peker
|
09 Ağustos 2023, Çarşamba - 20:21
e-Devlet Kapısı kullanıcılarına uyarı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, son dönemde siber saldırganların kullanıcıları kandırmak için yayınladığı sahte sitelerin arttığına dikkat çekti ve e-Devlet Kapısı kullanıcılarını bu konuda uyardı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet Kapısı'nın eski adı Twitter olan X sosyal medya hesabından "arayüz taklitçilerine" karşı uyarıyı paylaştı.

Son zamanlarda, e-Devlet Kapısı'nın arayüzünün taklit edilerek siber saldırganlar tarafından sahte sitelerin yayınladığına vurgu yapılan paylaşımda, aşağıdaki ifadeler yer aldı:

"Riskleri en aza indirmek için, e-Devlet Kapısı hesabınızda iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini etkinleştirmeyi ve işlemlerinizi sadece 'http://turkiye.gov.tr' adresinden veya 'e-Devlet Kapısı' mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirmeniz gerektiğini unutmayın."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093758/e-devlet-kapisi-kullanicilarina-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.