Amentü duası, Arapçası Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Okunuşu

Amentü duası İslam dininin iman esasları kısa ve öz olarak anlatmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de üç farklı yerde geçmektedir. Vakit namazları, abdest alırken önce ve sonrası bu duayı okumanın faziletli olduğu kabul edilir. Amentü duası Arapçası, Türkçe okunuşu, meali...
Ankara Masası
|
27 Şubat 2023, Pazartesi - 13:41
Amentü duası, Arapçası Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Okunuşu

Amentü Duası, imamının şartlarını ve Kelime-i Şehadeti içeren bir duadır. Kur'an-ı Kerim'de üç yerde geçmektedir, bir terim olarak ifade edilmektedir. Amentü, Arapça inandım manası gelmektedir.

Bu dua iman ettiği değerleri hatırlatmak ve iman tazelemek maksadıyla okunmaktadır.

İslam'ın gerekliliği anlatan ve Müslümanları günahtan uzak tuttuğuna inanılan dua alimler tarafından sık sık okunması tavsiye edilmektedir. 

Vakitlerinden önce, sonra ve abdest almadan önce ve sonra okunacak dualardandır. 

Namaz sırasında  Amentü duası okunmaz.

Amentü Duası faydaları

İnanmak ve iman etmek manası taşımak anlamı içeren  Amentü duası, Allah'ı hatırlamak için sürekli okunmalıdır. Faydaları arasında imanın gereklerini ve kulluk vazifelerin hatırlanması, darlıktan feraha kavuşturulması, bağışlanma, bolluk ve ve bereket sayılmaktadır.

Amentü Nedir?

Amentü, Allah'ın varlık ve birliğine imân etmeyi, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmayı dile getiren sözcüktür. 

Amentü Duası Arapçası

Amentü Duası Okunuşu

"Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusülihî ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi hayrihî ve şerrihî mine'llāhi teâlâ; ve'l-ba'sü ba'de'l-mevti hakk eşhedü en lâ ilâhe illâllāh ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve resûlüh."

Amentü Duası Anlamı

"Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan olduğuna iman ettim. Ölümden sonra diriliş gerçektir. Allah'tan başka ilâh olmadığına, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna şahadet ederim."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071815/amentu-duasi-arapcasi-yazilisi-turkce-anlami-ve-okunusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
s
25 Haziran 2023, 21:06
d