Bin aydan hayırlı gece

Ankara Masası
|
19 Mayıs 2020, Salı - 18:51
Bin aydan hayırlı gece

İslam Alemi Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’ni idrak ediyor... Vatandaşlar bu yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle camilere gidemeyecek olsa da bu anlamlı geceyi evlerinde ibadet ederek geçirecek.

İslam dininde 'bin aydan daha hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi her yıl Ramazan ayının 27’nci gününde idrak ediliyor.

"Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve Hz. Muhammed'e peygamberliğin tebliğ edildiği gece olması bakımından büyük bir önem taşıyor.

Müslüman âlemi en önemli günlerden birisine daha kavuşmanın sevincini ve heyecanını yaşarken, camilerin kapalı olması nedeniyle ibadetler bu yıl evlerde yapılacak.

Kadir Suresi
Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi"nde bu gece şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/16157/bin-aydan-hayirli-gece
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.