ANKARAY, Başkentray ve Metro durakları nerede?

Başkentte 3 ayrı raylı ulaşım aracı yer alıyor. Bunlar Başkentray, Metro ve ANKARAY’dan oluşuyor. İşte Ankara'daki raylı ulaşım araçlarının durak ve mesafe bilgileri...
Hande Akyol
|
27 Şubat 2023, Pazartesi - 16:08
ANKARAY, Başkentray ve Metro durakları nerede?

Ankara Metrosu M1, M2, M3, M4 olmak üzere 4 hattan ve toplam 33 duraktan oluşuyor.

Hatlar; Koru ile Kızılay, Kızılay ile Batıkent, Batıkent ile OSB - Törekent ve AKM ile Keçiören durakları arasında ulaşım hizmeti veriyor.

M1, M2 ve M3 hatları Koru durağı ile OSB - Törekent durağı arası ulaşım hizmeti verirken, M4 hattı ise AKM ile Keçiören (Şehitler) durakları arası ulaşım hizmeti sunuyor.

Koru ile OSB - Törekent arası ulaşım hizmeti veren M1, M2 ve M3 hatları 2019 yılı itibari ile M1, M2 ve M3 hatları Koru durağından OSB - Törekent durağına kadar aktarma yapmayarak tek seferde gidiyor.

Keçiören (Şehitler) yönü durağına gitmek için ise herhangi bir Metro treni ile AKM durağında inip M4 ile aktarma yaparak gitmek gerekli.

Metro durakları, duraklar arası mesafe ve süre bilgileri:

ANKARAY durakları nerede?

Raylı ulaşım sistemlerinden biri olan ANKARAY metro bağlantısı ile Ankara'nın birçok semtine ulaşım imkanı sağlıyor. ANKARAY'ın güzergahı, AŞTİ'den (Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali) Dikimevi'ne kadar uzanıyor. 

AŞTİ'den kalkan ANKARAY (A1) tek hat ve 11 duraktan oluşmaktadır. ANKARAY'ın yapımına Ağustos 1992'de başlanmış ve 30 Ağustos 1996 tarihinde ise 33 araçlı (11 adet 3'lü dizi) olarak işletmeye açılmıştır. Kızılay durağı ara durak olmak üzere, Dikimevi ile AŞTİ arası ulaşım hizmeti vermektedir. ANKARAY ulaşım sisteminde hem duraklar arası mesafe, hem de duraklar arası zaman oldukça kısadır.

Başkentteki Ankaray durakları, duraklar arası mesafe ve süre bilgileri:

Başkentray durakları nerede?

Başkentray, bir banliyö treni sistemidir. Sincan ilçesi ile Mamak'ın Kayaş semti arasındaki 36 kilometrelik hat üzerinde 28 istasyonu bulunmaktadır. 

Başkentray ile Ankara şehri içindeki mevcut raylı sistemler ile entegrasyon sağlanmıştır. Batıkent metrosu ile Yenişehir İstasyonu'nda, Keçiören metrosu ile Ankara Garı'nda, ANKARAY ile de Maltepe ve Kurtuluş istasyonlarında bağlantı sağlanmıştır. Başkentray, Ankara ile Kayaş arasında 4, Behiçbey ile Sincan arasında 5, Ankara ile Behiçbey arasında da 6 hatlı sinyalli ve elektrikli demir yoluna sahiptir.

Başkentray durak bilgileri şu şekilde:

- Sincan

- Lale

- Elvankent

- Eryaman YHT

- Özgüneş

- Etimesgut

- Hava Durağı

- Behiçbey

- Marşandiz

- Gazi

- Gazi Mahallesi

- Hipodrom

- Ankara

- Sıhhiye

- Kurtuluş

- Cebeci

- Demirlibahçe

- Saimekadın

- Mamak

- Bağderesi

- Üreğil

- Köstence

- Kayaş

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071854/ankaray-baskentray-ve-metro-duraklari-nerede
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.