Yavaş'tan AFAD'a eleştiri, "İş birliği yapmak istemiyorlar"

Kahramanmaraş depreminin ardından yaşanan aksaklıklarla ilgi açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş AFAD'ı eleştirdi. Yardım malzemelerin geç gittiğine ifade eden Yavaş, gönüllülerin ise AFAD tarafından istenmediğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
28 Şubat 2023, Salı - 12:16
Yavaş'tan AFAD'a eleştiri, "İş birliği yapmak istemiyorlar"

ABB Başkanı Yavaş, çadır tartışmaları sonrasında Kızılay'ı eleştirdi. Katıldığı programda AFAD'ın  koordinasyon sorununa da dikkat çekti. 

"Kızılay'ın hazır olmadığı ortaya çıktı" 

Afet anında Kızılay'ın hazır olmadığını dile getiren Mansur Yavaş, "Afet öncesi ticari gelir olarak belki düşünmüş olabilirler, ancak bunu yaparken deponuzda 200 bin çadır hazır olur. Böyle bir hazırlık olmadığı ortaya çıktı. Hizmetin aksaması söz konusu.

Malzemeler geç gitti 

Deprem bölgesine gönderilecek malzeme ve yardım sevkiyatında aksaklıkların yaşandığını belirten Yavaş, koordinasyon sıkıntısına dikkat çekti.

Yavaş, "AFAD toplantısı yapılırken Hatay'a da iş makinesi istediler, 35 hafriyat kamyonu gönderdik. O esnada çadır gönderelim dedik, öğle vaktine kadar bekledik ses çıkmadı. Telefonlara dönülmemeye başlanınca diğer kamyonları da sevk ettik böyle bir anlayış var.

Aksaklıklarda yaşandı, gönüllü belediye çalışanları gitmek istiyoruz dedi, AFAD biz yönlendireceğiz, bizden habersiz kimse bir yere gitmeyecek dediler, İş birliği yapmak istemiyorlar" açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072008/yavastan-afada-elestiri-is-birligi-yapmak-istemiyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.