Diyarbakır'da konut satış ve kiralarda fahiş artışa soruşturma

Diyarbakır'da konut kira ve satış bedellerindeki fahiş artışlarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
Mevlüt Peker
|
28 Şubat 2023, Salı - 18:29
Diyarbakır'da konut satış ve kiralarda fahiş artışa soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, konut kiralama ve satış  bedellerinde özellikle son günlerde fahiş derecede artışlar yaşandığı bilgisinin doğrulanması ve fahiş fiyatların tespit edilmesi üzerine soruşturma başlattı.

6 Şubat'ta meydana gelen ve büyüklükleri 7,7 ve 7,6 olan birbirinden bağımsız Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası durumu fırsat gören bazı emlakçı ve ev sahiplerinin kira ve satış  bedellerinde fahiş derecede artışlar yaptıkları yönünde gelen yoğun şikayetler üzerine Diyarbakır'da ilgili kurumlar ivedilikle harekete geçti.

İhbarlar sonrası yapılan araştırmada, e-alışveriş sitelerindeki ilanlarda belirtilen kiralama ve satış  bedellerinde son günlerde adeta fırsatçılığın tescili hükmünde ciddi artışlar saptandı.

Diyarbakır İl Ticaret Müdürlüğü görevlileri tarafından sahada fahiş artış olduğu yönde tespitlerin gerçekleşmesi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verildi. Ekipler şimdi konut ve iş yeri kiralama ve satış bedellerinde asrın felaketini fırsat bilerek fahiş artış yapan vicdansız fırsatçıları tek tek tespit ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072100/diyarbakirda-konut-satis-ve-kiralarda-fahis-artisa-sorusturma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.