Dağ dağa kavuştu sözü gerçek oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaklaşık 2 dakika süren sarsıntı anında birleşen İslahiye ilçesindeki iki dağ, 23 gündür ayrılamıyor. Dere yatağını dolduran kaya ve topraklar nedeniyle bölgede oluşan doğal göl, görenleri büyülüyor.
Hande Akyol
|
01 Mart 2023, Çarşamba - 13:07
Dağ dağa kavuştu sözü gerçek oldu!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde yaklaşık 2 dakika süren sarsıntılardan en fazla etkilenen yerler arasında bulunan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, İdilli ve Değirmencik Mahalleleri arasında bulunan iki dağ birleşmişti. 

Dağlardan kopan dev kaya ve toprak parçalarının İdilli mahalle yoluna ve İdilli deresine akması sonucu yol trafiğe tamamen kapandı.

Doğal göl, görenleri büyülüyor

Depremin etkisiyle, daha önceden yol ve piknik alanı olarak kullanılan bölümde doğal göl oluşurken, bölgede bulunan elektrik direkleri ve ağaçlar da suların altında kaldı. 

Kopan dev kaya parçaları ve zarar gören ağaçlar ile elektrik direkleri dehşetin boyutunu gözler önüne serdi.

Oluşan doğal gölet ise seyrine doyum olmayan bir manzaraya sebep oldu.

Ayırma çalışması aylarca sürebilir

Depremin hemen ardından ulaşıma kapanan İdilli mahalle yolunda yeniden açılması için çalışma başlatıldı. Ancak 23 günde yolun çok az kısmı ve suyun akışını sağlayacak kanal açılabildi. 

Çalışmalar esnasında devam eden heyelan nedeniyle yolu ve dere yatağını dolduran dev kaya ve toprakların az bir kısmı açılabildi. Yolun diğer tarafında oluşan göletin de olumsuz etkilediği dağları ayırma çalışmasının aylarca sürebileceği öğrenildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072237/dag-daga-kavustu-sozu-gercek-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.