TİP'li Şık'a kınama cezası verildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, "kaba ve yaralayıcı sözler" kullandığı gerekçesiyle TİP (Türkiye İşçi Partisi) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a kınama cezası verildi.
Mevlüt Peker
|
01 Mart 2023, Çarşamba - 22:15
TİP'li Şık'a kınama cezası verildi

TBMM Genel Kurulunda, "Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı'nın kurulması"nı öngören yasa teklifinin görüşmeleri sürerken, teklifin birinci bölümünde söz alan TİP'li Ahmet Şık, hükümetin beceriksizliği yüzünden Kahramanmaraş depremlerinde binlerce insanın yaşamını yitirdiğini söyledi. Vatandaşların enkaz altında beklerken öldüğünü ileri süren Ahmet Şık, "Çıkardığınız imar afları, kentsel dönüşüm altında oluşturduğunuz rant tezgahıyla bu yıkımın siyasi, hukuki ve ahlaki sorumlususunuz. Kalkmış, 'helalleşelim' diyorsunuz. İnsanlar günlerce enkaz altında çığlık atarak yardım dilenerek öldüler. Yok öyle yağma, hesap vereceksiniz. Helalleşmeyecek, hesaplaşacağız." dedi.

Konuşması bittikten sonra Ahmet Şık ile AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir arasında sert tartışma yaşandı. Ahmet Şık'ın, Uğur Aydemir'e sarf ettiği sözler sebebiyle AK Partili vekiller tepki gösterdi. Tartışmanın sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Haydar Akar birleşime ara vermek zorunda kaldı. Ahmet Şık ve AK Partili vekiller arasında tartışma, bileşim arasında da sürdü.

"Kahve ağzıyla devlete küfret, maaşını ye. Ahmet Şık şov vekili! Böğürecek..."

Birleşim tekrar açılınca söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TİP'li Ahmet Şık'ın hem kürsü konuşması sırasında hem de tartışma esnasında sarf ettiği ifadelerin, İçtüzük gereği disiplin cezasını gerektirdiğini savundu.

Bülent Turan, "Görüşmeler sırasında hükümetimize yönelik en ağır eleştirileri bile dinledik ve notlarımızı aldık. Ancak Ahmet Şık'ın kullandığı ağır ifadeleri bir insanın nasıl söyleyebildiğine de çok şaşırdık. Her şeyden önce sizden helallik isteyen oldu mu? Biz sizden helallik istemiyoruz ki. O bizim milletimizle bağımız, bu toprakların dili. Siz orada değilsiniz, anlayamazsınız. İnsan dilinin altında gizlidir. Siz devlete, kurumlarına her türlü hakareti edip, kahve ağzıyla küfürleri yapıp bu devletin maaşını nasıl alırsınız? Bu da bizim ayıbımız olsun. Tarih bu günleri de yazacak. Bu dil, bu yaklaşım, yanlış bir tarz. Siz bağırınca korkuyor muyuz? Siz bağırınca sorunlar bitiyor mu? Siz bağırınca yaralar sarılıyor mu? O konuşmanızın bu ülkeye, geçtim bu partiye, geçtim şahsınıza, geçtim bölgeye zerre kadar faydası oldu mu? Hepiniz de biliyorsunuz Ahmet Şık, şov vekili. 1,5 ayda bir buraya gelecek, kendisine verilen beş dakikalık konuşmada böğürecek, bağıracak, hakaret edecek ve sonrasında kendi mahallesindeki malum yere gidip çay içecek. Vekillik bu değil. İçtüzük gereği tartışmasız o ifadelerin karşılığı, disiplin gerektirir." diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Haydar Akar, incelenen tutanaklar çerçevesinde TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın sarf ettiği "kaba ve yaralayıcı sözler"inin İçtüzük'ün ilgili maddesi gereği kınama cezasını öngördüğünü hatırlattı.

TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonucu Ahmet Şık'a kınama cezası verilmesi kabul edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072332/tipli-sika-kinama-cezasi-verildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.