Müslüm Gürses, kimdir? Müziğe ilk ne zaman adım attı?

Arabesk müziğin efsanevi ismi Müslüm Gürses'in yaşamı ve sanat hayatı araştırılıyor. Bizde merak edenler için Müslüm Gürses kimdir? Müziğe ilk ne zaman adım attı? ve daha fazlasını derledik.
Ecem Çetin
|
02 Mart 2023, Perşembe - 13:32
Müslüm Gürses, kimdir? Müziğe ilk ne zaman adım attı?

Arabesk müziğin unutulmaz isimlerinden Müslüm Gürses, Affet, Seni Yazdım, Hangimiz Sevmedik, Bir Kadın Tanıdım, Gel Bahtımın Kar Beyazı, İtirazım Var, Yıllar Utansın ve daha nice eserlerle milyonlarca insanın gönlünde taht kurdu.

Hayranları tarafından "Baba" olarak anılan usta sanatçının hayatı merak ediliyor. Müslüm Gürses, kimdir? Müziğe ilk ne zaman adım attı? ve nice merak edilenleri sizler için topladık. 

Müslüm Gürses kimdir?

Gerçek adı Müslüm Akbaş olan usta sanatçı  7 Mayıs 1953'te Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde Mehmet ve Emine Akbaş çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Gürses'in çocukluğu 3 yaşına kadar Şanlıurfa'da geçmiştir. Zeyno ve Ahmet adında iki kardeşi olan Gürses'in ailesi, ekonomik sıkıntılar nedeniyle daha sonra Adana'ya göç etmiştir.

Müziğe ilk ne zaman adım attı?

Müslüm Gürses, henüz 14 yaşındayken Adana'da katıldığı bir yarışmada birinci oldu. Yarışmadan sonra Gürses soyadını kullanan sanatçı, yapılan teklifle kısa bir süre çay bahçesinde türkü söyledi. 

Geçirdiği trafik kazası

Müslüm Gürses,  Tarsus'tan Adana'ya dönerken büyük bir trafik kazası geçirmiştir. Kazada,  şoför hayatını kaybetmiş, Gürses ise öldü sanılarak morga kaldırılmıştır. Daha sonra Müslüm Gürses'in yaşadığı fark edilmiş ve ameliyata alınmıştır. 

Müslüm Gürses, bıçaklanma olayı 

Usta sanatçı, sahne aldığı Bursa'da bir hayranı tarafından bıçaklanmıştır. Gürses,  hayranından şikayetçi olmamış ve kendisini affetmiştir. 

Müslüm filmi 

Usta sanatçının ölümünden 5 yıl sonra kendi hayatı beyaz perdeye taşındı.  26 Ekim 2018 tarihinde vizyona giren Müslüm filmi, gişe rekoru kırdı.

Müslüm Gürses ve Muhterem Nur 

Aralarında fazlaca yaş farkı olsa da büyük bir aşk yaşayan Müslüm Gürses ve Muhterem Nur  5 Mayıs 1986 yılında evlenmişlerdir. 

Müslüm Gürses ne zaman öldü?

Usta sanatçı, 3 Mart 2013 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072429/muslum-gurses-kimdir-muzige-ilk-ne-zaman-adim-atti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.