Mısır'daki Büyük Piramit'te yeni keşif

4500 yıl önce inşa edilen ve günümüz teknolojisiyle dahi hâlâ sırları tam olarak keşfedilememiş olan Mısır'daki piramitlerde bilim insanlarının çalışmaları devam ediyor. Büyük Piramit'te 9 metre uzunluğunda gizli bir koridor keşfedildi.
Mevlüt Peker
|
02 Mart 2023, Perşembe - 20:02
Mısır'daki Büyük Piramit'te yeni keşif

Mısır'ın başkenti Kahire yakınlarında bulunan Giza sınırları içinde yer alan Büyük Piramit'te, ana giriş bölümünün hemen üzerinde 9 metre uzunluğa 2 metre genişliğe sahip gizli bir iç koridor bulundu.

Dünya’nın 7 harikasından biri olan Büyük Piramit'te koridoru keşfeden ScanPyramids Projesi'nden bilim insanlarının oluşturduğu ekip, gizli koridor ya da diğer bir ifadeyle gizli geçitin, piramidin ağırlığını girişin ya da henüz keşfedilmemiş başka bir odanın etrafında yeniden dağıtmak amacıyla inşa edilmiş olabileceğini değerlendiriyor.

İlk kez 2016'da "muografi" ismi verilen bir görüntüleme yöntemiyle saptanan boşluk (koridor ya da geçit), kozmik ışınlara dayalı bir görüntüleme tekniği sayesinde keşfedildi.

Keşfe ilişkin açıklamada bulunan Mısır Yüksek Konseyi Eski Eserler Başkanı Mostafa Waziri, Büyük Piramit'te sürdürülen tarama çalışmalarının devam edeceğini, böylece koridorun sonunda ya da altında ne olduğunu bulmaya çalışacaklarını söyledi.

Dünya tarihinin en eski ve en büyük anıtlarından biri olan, 146 metre yüksekliğe sahip, MÖ 2609-2584 yıllarına kadar hükmetmiş Firavun Khufu ya da Cheops tarafından 4. Hanedan döneminde Giza platosu üzerine inşa edilen Büyük Piramit'in nasıl inşa edildiğine dair hiçbir fikir birliği bulunmuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072499/misirdaki-buyuk-piramitte-yeni-kesif
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.