Deprem bölgeleri için yeni karar: STK'lara yardım faaliyetinde kolaylık

Deprem sonrası afet bölgesinde faaliyet yapacak yardım kuruluşlarına esneklik sağlandı. Dernekler tüzüklerindeki kuruluş amaçlarında bulunmasa dahi depreme ilişkin çalışma yapabilecek. Türkiye’de faaliyet izni olmayan yabancı STK’lar da İçişleri Bakanlığı’ndan OHAL süresince izin alabilecek.
Ersin Küçükbarak
|
03 Mart 2023, Cuma - 09:53
Deprem bölgeleri için yeni karar: STK'lara yardım faaliyetinde kolaylık


Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6’lık depremler sonrası 10 ilde OHAL ilan edildi. 

Resmi Gazetede enkaz altında kalan bu bölgelere dönük yeni kararlar yayımlandı. Buna göre, ailesi veya kendisi deprem bölgesinde ikamet eden devlet üniversitesi öğrencilerinin bahar dönemi katkı payları devlet tarafından karşılanacak. Öğrenciler katkı payını ödemiş ise üniversiteler parayı iade edecek.

Öte yandan derneklere bazı kolaylıklar getirildi. Tüzüklerindeki kuruluş amacı ve çalışma koşullarına bakılmaksızın depreme ilişkin faaliyette bulunabilmeleri imkanı verildi.

Yabancı sivil toplum kuruluşlarının da faaliyet izni konusuna bakmaksızın depremle ilgili çalışma yapabilmelerinin önü açıldı.

Türkiye'de faaliyet izni olmayan ancak OHAL ilan edilen illerde faaliyette bulunmak isteyen yabancı sivil toplum kuruluşlarına İçişleri Bakanlığı OHAL süresince izin verecek.

OHAL ilan edilen illerde yerleşik kişilerin araç muayene süreleri ertelendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072575/deprem-bolgeleri-icin-yeni-karar-stklara-yardim-faaliyetinde-kolaylik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.