BBP Lideri Destici, deprem üzerine konuşurken sesi titredi, gözleri doldu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici deprem sebebiyle OHAL ilan edilmesine ilişkin söz aldığı Meclis kürsüsünde konuşamadı. Enkaz altındaki BBP Adıyaman İl başkanı Nihat Komşu ve eşinin kızları Milsu’nun kurtarıldığını ancak bir bacağı ve kolunu kaybettiğini anlatırken sesi titredi. Boğazı düğümlenen ve gözleri dolan Destici oturumu yöneten Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a dönerek “Konuşamayacağım” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
09 Şubat 2023, Perşembe - 18:11
BBP Lideri Destici, deprem üzerine konuşurken sesi titredi, gözleri doldu

Mustafa Destici, depremden etkilenen 10 ilde OHAL ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı üzerinde konuşmak üzere söz aldı.

Depremi duyar duymaz harekete geçtiklerini anlatan Destici, hem genel merkez hem 10 ilde Koordinasyon ve Yardımlaşma Kurulları oluşturduklarını, her ile 7’şer kişilik ekip gönderdiklerini belirtti.

Destici, 400 kişilik, 20 Alperen arama kurtarma timinin de yardıma koştuğunu kaydetti.

 Kendisinin de Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’a gidip tabloyu yerinde gördüğünü anlatan Destici, Ak Parti Adıyaman milletvekili Yakup Tut’un kabrini ziyaret ettiklerini, definlere katıldıklarını ifade etti.

Destici'nin gözleri doldu

Destici, BBP Adıyaman İl Başkanı Nihat Komşu ve eşini arama kurtarma çalışmalarını takip ettiğini, Komşu çiftinin kızları Nilsu’nun sağ çıkarıldığını ancak bir kolu ve bacağını kaybettiğini aktarırken sesi titredi, boğazı düğümlendi.

Konuşmakta zorlanan Destici’nin o anlarda gözleri doldu.

Oturumu yöneten Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a dönerek “Konuşamayacağım” diyen Destici, zor da olsa konuşmasını tamamladı.

Detici konuşmasının kalan kısmında şunları söyledi:

“Bu işin A partilisi, B partilisi A etnik kökeni B mezhebi yok”

“Allah birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Gezdiğim incelediğim yerlerde bütün görevlilerimizin olağanüstü bir gayretle çalıştığına şahitlik ettim. Bütün vatandaşlarımızın olağanüstü bir gayretle çalıştığına şahitlik ettim. Hepsine şahsım adına, camiam adına ülkem adına milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu işin A partilisi, B partilisi A etnik kökeni B mezhebi yok. Acı hepimiz için deprem hepimiz için.”

“Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm kamu çalışanlarımızdan kesilmesini teklif ediyorum”

“Onun için tabii ki bu başta Pakistan ve Azerbaycan olmak üzere diğer devletlerden yapılan yardımlara da teşekkür ediyoruz. Özellikle Pakistan başbakanın milletvekilleri ve diğer kamu görevlilerinden maaşlarından kesinti yaparak bir fon kurması çok olağanüstü. Ben aynısını hükümet üyelerimiz, milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm kamu çalışanlarımızdan kesilmesini de teklif ediyorum. Bir fon oluşturulmasını ve deprem bölgesine ulaştırılmasını yine tabii burada arkadaşlarımız şunları söylediler.”

“Ayrımcılık görmedim”

“ Yardımların ulaştırılması noktasında şuna da şahitlik ettim. Biz de 100 tırın üzerinde bir yardım gönderdik. Hangi partiden olursa olsun, hatta siyaset bu partilerin bile yardım gönderdiklerini orada şahitlik ettim ve ilgili valilerimiz diğer yetkililerimiz o yardımların da hemen yerlerine ulaştırılması noktasında talimatlarını da şahitlik ettim. Yani böyle bir ayrımcılık da görmedim. onu da ifade etmek istiyorum. Bir mesuliyet olarak.”

"Birlik ve dayanışma içerisinde bunu da atlatacağız"

“ Tabii bu depremle birlikte bizi üzen bazı hadiseler de depremin istismar edilmesi hadi yurtdışını anlıyoruz. Yurtdışından bunun Türkiye düşmanları tarafından hasımları tarafından bir fırsata çevrildiğini görüyoruz. Ama içeride maalesef az da olsa bazı sözde siyasetçilerimizin ya da diğer kişilerin bunu istismar etmesi ya da deprem üzerinden birtakım sevinç gösterileri yapmaları istisna da olsa bunlar bizi çok üzdü, çok kırdı, çok incitti. Çünkü biz acısında sevincini de birlikte yaşamış bir milletiz. Zaferlerinde birlikte kazanmış bir milletiz. İnanıyorum ki bundan sonra da bu zaferleri birlikte kazanacağız. Birlik ve dayanışma içerisinde bunu da atlatacağız. Bu zor günleri de acılarımızı sararak inşallah geçireceğiz. Buna yürekten inanıyorum. Biz tabii Büyük Birlik Partisi olarak şahsım olarak bu olağanüstü hal uygulaması kararını da destekliyoruz. Çünkü ona da ihtiyaç olduğunu da yine bu bölgede yaptığımız görüşmelerde gördük.”

Büyük Birlik partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, deprem sonrası yaraların sarılmasına destek olan herkese teşekkür ederken hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2067966/bbp-lideri-destici-deprem-uzerine-konusurken-sesi-titredi-gozleri-doldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.