İsmail Saymaz: “ Yanıtın hayır yönünde olabileceği belirtiliyor”

Halktv Yazarı İsmail Saymaz, İyi Parti Lideri Meral Akşener’in parti yetkili kurullarıyla yapacağı değerlendirme sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına hayır diyebileceğini dile getirdi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Mart 2023, Cuma - 12:59
İsmail Saymaz: “ Yanıtın hayır yönünde olabileceği belirtiliyor”

Altılı Masa dün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 12. defa toplandı. Bu kez tek gündem Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesiydi.

Görüşme sonrası tek paragraflık kısa bir açıklama yapıldı. Duyurulan metinde Ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz” diye yazıyordu.

Genel Başkanların partilerini bilgilendirmeleri sonrası 6 Mart günü nihai açıklamanın yapılacağı belirtiliyordu.

Bu açıklama CHP cephesinde 'Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı onaylandı' şeklinde yorumlandı ve bu sevinç sosyal medyaya yansıdı.

Ancak İyi Parti’den yansıyanlar ise çok farklıydı.

Bu tabloyu değerlendiren HalkTV Yazarı İsmail Saymaz kulis bilgilerini paylaştı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın masada“Adayımız Kılıçdaroğlu olmalı” dediğini yazan Saymaz, Meral Akşener’in ise “anketlerde önde gözüküyorlar” diyerek Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın isimlerini masaya getirdiğini bildirdi.

Saymaz, bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun, “Onlar belediye başkanlarımızdır. Görevlerinin başındadırlar” diye yanıt verdiğini ifade etti.

İsmail Saymaz, Akşener’in aday belirlemek için anket önerisinin Davutoğlu tarafından  reddedildiğini aktardı.

Uysal, Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın söz alarak CHP liderinin adaylığına destek verdikleri bilgisini paylaşan Saymaz yazısına şöyle devam etti:

“ Bu görüşler karşısında sessiz kalan Akşener, parti kurullarında yetki almadığını ve sorması gerektiğini belirtti.

İddiaya göre Kılıçdaroğlu “Bizler beş lider olarak imzalayalım. Meral hanım istiyorsa sonra katılsın” dedi. Akşener de “O zaman ben kalkayım” diye karşılık verdi.

Diğer liderler araya girdi.

İYİ Parti’nin kararını beklemek için pazartesi gününe dek süre verildi.

Ortak bildiriyi ise Davutoğlu kaleme aldı.

İki başkana ‘Adınızı söyledim’ dedi

Akşener, toplantıdan sonra derhal genel merkezine geçti. Yolda İmamoğlu ve Yavaş’ı arayarak, masada isimlerini dile getirdiğini haber verdi. Ardından bütün Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekilleri acilen Ankara’ya çağrıldı.

Ve bu saatlerde kimi İYİ Partililer Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı ya da mesafeli olduklarını ifade etmeye başladı.

Örneğin Grup Başkanvekili Erhan Usta, katıldığı bir yayında, “Adayda uzlaşı olsaydı açıklanırdı” dedi.

Art arda tweetler atıldı.

Akeşener’e çok yakın isimlerden biri olan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır “Millet beşten büyüktür” diye, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise “Apoletlerini sök dedik sana” şeklinde yazdı.

İki parti arasındaki ilk temas, bu tweet trafiği üzerine kuruldu. Hem Dikbayır hem de “Başaracağız” sloganını paylaşan CHP’liler tweetlerini karşılıklı sildi.

Pazartesiye kalmayabilir

Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi’ne girerken, “Milletin umudu Meral Akşener” diye sloganlar atıldı.
İYİ Parti’de, saat 22.30’da kapalı toplantı başladı.

Başkanlık Divanı ve milletvekilleri içinden “Masadan kalkalım” diye görüş belirtenler de oldu, itidalli yaklaşanlar da. Kılıçdaroğlu’na sıcak yaklaşanlar azınlıkta kaldı.

Görüşme sabaha karşı saat 3’te bitti.

Akşener, bugün saat 13.30’da İYİ Parti’nin en üst makamı olan Genel İdare Kurulu’nu (GİK) topluyor. GİK’te, pazartesi gününe kalmadan bugün bir kararın açıklanabileceği ve yanıtın “Hayır” yönünde olabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla Akşener, pazartesi günkü Millet İttifakı toplantısına katılmayabilir.
Bu durumda İYİ Parti’nin ayrı bir aday çıkarma ihtimali var. O takdirde Kılıçdaroğlu’nun masadaki diğer dört liderin desteğiyle adaylığını ilan edebilir.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072632/ismail-saymaz--yanitin-hayir-yonunde-olabilecegi-belirtiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.