Deprem bölgesinde çalışmalar tam gaz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremlerden etkilenen Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Tavşantepe Mevkii’nde 349 kalıcı afet konut için ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
05 Mart 2023, Pazar - 11:35
Deprem bölgesinde çalışmalar tam gaz

Kahramanmaraş depreminin üzerinden 28 gün geçti. Depremin ardından başlatılan seferberlikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremzedeler için konutlar hazırlamaya başladı.

İlk olarak çadır kentlerle afetzedelerin barınma sorununu ortadan kaldıran bakanlık kısa süre içerisinde ise kalıcı konutlar için düğmeye bastı.

Malatya'da ilk kazma vuruldu 

Deprem bölgelerinde çalışmalarını hızlandıran bakanlık, depremlerden etkilenen Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Tavşantepe Mevkii’nde ilk etapta inşa edilecek 349 kalıcı afet konutu için ilk kazmanın vurulduğunu duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son durumla ilgili yaptığı açıklamada ise, zemin etüt ve sondaj çalışmalarının hızla devam edildiğini vurguladı.

Bakan Murat Kurum, yayımladığı diğer mesajında ise,"78 noktadan 44’ünde 19 bin 464 metrelik sondajla zemin etüt çalışması yaptık, devam ediyoruz. 50 bin 565 hektar alandaki mikrobölgeleme çalışmalarında 3 bin 843 sondajdan 591’ini yaptık, devam ediyoruz. En sağlam zemini tespit edip, en doğru teknikle güvenli konutlarımızı inşa edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2073946/deprem-bolgesinde-calismalar-tam-gaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.